Sport i rekreacija

WPA Grand Prix miting

MIKELA RISTOSKI Pulska paraatletičarka pobijedila u Švicarskoj

Osim tri paraolimpijske medalje, članica AKOSI Medulin je u karijeri osvojila i šest medalja na svjetskim prvenstvima, pri čemu je čak tri puta bila svjetska prvakinja (London 2017. i Christchurch 2011. u skoku u dalj, Doha 2015. u troskoku)


 
2 min
HINA

Osim tri paraolimpijske medalje, članica AKOSI Medulin je u karijeri osvojila i šest medalja na svjetskim prvenstvima, pri čemu je čak tri puta bila svjetska prvakinja (London 2017. i Christchurch 2011. u skoku u dalj, Doha 2015. u troskoku)

Najbolja hrvatska paraatletičarka, Puljanka Mikela Ristoski pobijedila je u skoku u dalj na World Para Athletics Grand Prix mitingu u švicarskom Nottwilu potvrdivši odličnu formu uoči Svjetskog prvenstva koje će se sredinom srpnja održati u Parizu.

U švicarskom Nottwilu je održan posljednji, šesti WPA Grand Prix miting na kojem je sudjelovalo 474 natjecatelja iz 59 zemalja, među kojima i dvoje hrvatskih paraatletičara - Mikela Ristoski, te Antonio Kosmat.

Paraolimpijska pobjednica iz Rija i brončana iz Londona i Tokija, nastupila je u skoku u dalj (T20) podijelivši prvo mjesto sa Turkinjom Esrom Bayrtak nakon što su obje skočile 5.34 metara (890 bodova).

Treća je bila Turkinja Damla Fatma Altin skočivši dva centimetra kraće.

Osim tri paraolimpijske medalje, članica AKOSI Medulin je u karijeri osvojila i šest medalja na svjetskim prvenstvima, pri čemu je čak tri puta bila svjetska prvakinja (London 2017. i Christchurch 2011. u skoku u dalj, Doha 2015. u troskoku).

Sa SP-a ima i srebro (2016), te dvije bronce (2012, 2018), a u kolekciji osvojenih odličja u skoku u dalj sa europskih prvenstava ima zlato iz Swansee 2014., srebro iz Grosseta 2016. te bronce iz Bydgoszcza 2021., Berlina 2018. i Stadskanaala 2012. godine.

Novu priliku za još jednu medalju s velikih natjecanja imat će u Parizu gdje će se od 8. do 17. srpnja održati Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski rekorder Antonio Kosmat (T38) je u Nottwilu nastupio na 200 i 400 metara, dok je nastup na 100 metara otkazao zbog uganuća zgloba.

Na 200 m je istrčao 25.79, no bio je jedini sudionik, dok je na 400 metara usprkos problemu sa zglobom zauzeo peto mjesto sa 58.53. Pobijedio je Kanađanin Zachary Gingras s rezultatom 50.63.

Nakon nastupa na 400m završio je kod liječnika koji je ustanovio uganuće zbog čega je otkazao nastup na 100 m.

Serija WPA Grand Prix mitinga počela je u veljači u Tunisu, a potom su održana natjecanja u Dubaiju, Marakešu, Meksiku, Jesolu i Notwilu.

Vrhunac paraatletske sezone bit će Svjetsko prvenstvo u Parizu od 8. do 17. srpnja.


Nastavite čitati

Svijet
 

Svjetski čelnici osudili pucnjavu na Trumpovom predizbornom skupu

Amerikanci strahuju od porasta političkog nasilja, pokazala je nedavna anketa Reutersa/Ipsosa, pri čemu su dva od tri ispitanika u anketi provedenoj u svibnju rekla da strahuju da bi nasilje moglo uslijediti nakon izbora u studenom na kojima će se republikanac Trump sučeliti s trenutnim predsjednikom Bidenom, demokratom koji je također osudio pucnjavu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.