republika - dugi
Sport i rekreacija

s vremenom 3:30.60 minuta

Norveški atletičar Jakob Ingebrigtsen oborio dvoranski svjetski rekord na 1.500 metara

"Obaranje svjetskog rekorda je ostvarenje sna. Ovo mi je prvi put, pa ću ovu večer pamtiti jako dugo," dodao je Norvežanin kojeg uskoro očekuje nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu od 18. do 20. ožujka u Beogradu


 
2 min
HINA
Ingebrigtsen - olimpijski prvak iz Tokija

"Obaranje svjetskog rekorda je ostvarenje sna. Ovo mi je prvi put, pa ću ovu večer pamtiti jako dugo," dodao je Norvežanin kojeg uskoro očekuje nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu od 18. do 20. ožujka u Beogradu

Norveški atletičar Jakob Ingebrigtsen oborio je dvoranski svjetski rekord na 1.500 metara s vremenom od 3:30.60 minuta jučer na mitingu u francuskom Lievinu.

Stari rekord od veljače 2019. godine (3:31.04) držao je Etiopljanin Samuel Tefera, koji je također trčao u Lievinu i završio kao drugi.

"Nadao samo se osobnom rekordu, ali nisam niti sanjao novi svjetski rekord," kazao je 21-godišnji Norvežanin nakon što je istrčao svoj prvi svjetski rekord u karijeri.

Do sada je postavljao europske rekorde na otvorenom na 1500m (3:28.32), 2000m (4:50.01) i 5000m (12:48.45), ali je sada prvi put istrčao i najbolje vrijeme na svijetu.

"Obaranje svjetskog rekorda je ostvarenje sna. Ovo mi je prvi put, pa ću ovu večer pamtiti jako dugo," dodao je Norvežanin kojeg uskoro očekuje nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu od 18. do 20. ožujka u Beogradu.

Ingebrigtsen, olimpijski prvak iz Tokija, je prošle godine na istom mitingu postavio najbolje europsko vrijeme (3:31.80), a sada je otišao i korak dalje.

"Sjajno je vratiti se u Lievin. Uvijek je to brza utrka u lijepoj areni i ovaj put s prekrasnom publikom. Danas je bilo super, volim završiti jako. Mislim da je to lijepo za publiku i lijepo je ubrzati u finišu. Uvijek je sjajan osjećaj,” rekao je Ingebrigtsen nakon utrke.

Mladi Norvežanin je na Olimpijskim igrama u Tokiju pobijedio na 1.500 metara s novim europskim rekordom na otvorenom od 3:28.32, a dodajmo kako svjetski rekord na 1500 metara na otvorenom drži Marokanac Hicham El Guerrouj s vremenom 3:26.00.


Foto: Hina

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.