Sport i rekreacija

OBJAVA FIFE:

Prodano više od milijun ulaznica za Svjetsko prvenstvo nogometašica

Na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, koje zajednički organiziraju Australija i Novi Zeland, sudjelovat će 32 reprezentacije, u odnosu na 24 s prethodnog prvenstva u Francuskoj


 
1 min
HINA
Foto: The Telegraph

Na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, koje zajednički organiziraju Australija i Novi Zeland, sudjelovat će 32 reprezentacije, u odnosu na 24 s prethodnog prvenstva u Francuskoj

Prodano je više od milijun ulaznica za Svjetsko prvenstvo nogometašica koje sljedećeg mjeseca počinje u Australiji i Novom Zelandu, objavila je FIFA.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino rekao je da su do petka ujutro po lokalnom vremenu u Sydneyu prodane 1.032 milijuna ulaznica. "Drago mi je podijeliti sa svijetom da je Fifa prešla brojku od milijun prodanih ulaznica. Ostalo je više od mjesec dana do početka… To znači da je ovo prvenstvo na putu da postane najposjećenije Svjetsko prvenstvo za ženski nogomet u povijesti", rekao je Infantino.

Na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, koje zajednički organiziraju Australija i Novi Zeland, sudjelovat će 32 reprezentacije, u odnosu na 24 s prethodnog prvenstva u Francuskoj.

Na turniru će se odigrati ukupno 64 utakmice. Svjetsko prvenstvo počinje 20. srpnja u Aucklandu, a finale je na rasporedu 20. kolovoza u Sydneyu, dok naslov brani dvostruki uzastopni prvak reprezentacija SAD-a.


Nastavite čitati

Svijet
 

Znanstvenici uspjeli dobiti RNK izumrle životinje tasmanskog tigra

Posljednji poznati živući tasmanski tigar, poznat i kao psoglavi vučak ili tilacin, uginuo je u zatočeništvu 1936. godine u zoološkom vrtu Beaumaris u Tasmaniji. Nakon europske kolonizacije Australije, životinja je proglašena štetočinom, a vlasti su nudile nagradu za svaku ubijenu odraslu životinju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.