republika - dugi
Sport i rekreacija

U MEDULINSKOM AKVATORIJU

Puljani Matteo Matković i Ema Grabar pobjednici 6. CSC Cupa!

U Medulinskom akvatoriju za Uskršnji vikend odjedren je 6. po redu Clivo Sailing Cup - svjetski poznata jedriličarska regata za najmlađi uzras jedriličara, klasu Optimist. Odjedreno je 7 plovova u tri dana i završni medal race tik uz obalu komentiran uživo, kojeg su pratili brojni roditelji


 
2 min
Istra24

U Medulinskom akvatoriju za Uskršnji vikend odjedren je 6. po redu Clivo Sailing Cup - svjetski poznata jedriličarska regata za najmlađi uzras jedriličara, klasu Optimist. Odjedreno je 7 plovova u tri dana i završni medal race tik uz obalu komentiran uživo, kojeg su pratili brojni roditelji

U Medulinskom akvatoriju za Uskršnji vikend odjedren je 6. po redu Clivo Sailing Cup - svjetski poznata jedriličarska regata za najmlađi uzras jedriličara, klasu Optimist. Odjedreno je 7 plovova u tri dana i završni medal race tik uz obalu komentiran uživo, kojeg su pratili brojni roditelji!

Autokamp Medulin bio je domaćin i predivna kulisa za 250 natjecatelja iz deset zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke i domaćina Hrvatske. U četvrtak flote nisu jedrile zbog prejakog juga, u petak je odjedreno čak 4 plova u svim skupinama, u subotu je po jakom jugu na more izašla samo iskusna zlatna flota, dok su u nedjelju svi ponovno zajedrili u Medulinskom zaljevu tik uz obalu u 9 medal race regata. 

Zahvaljujući sponzoru Backtoblu ove godine održana je i ekološka inicijativa u obliku igre "U potrazi za blagom" , s kojom je organizator Clivo Sailing Club iz Pomera htio pobuditi svijest prema prirodi s kojom je jedrenje kao sport toliko povezan: with / in / for the nature. Održano je i predavanje na tu temu kako bi informirali i educirali djecu te potaknuli ih na samo djelovanje.

Rezultati:

Medal race winners 

Modra Fabec YC Čupa

Daniel Patay Slovan Bratislava

Alexander Biloslavo JK Jadro Koper

Witold Smolinski Nauticus Olszen

Ivo Kuzmanić JK Mornar Split

Simone Oteri Società Triestina Sport del Mare

Branislav Opalka JK Tatran

Gabriel De Mori YC Čupa

Mattia Cesare Valentini CN Marina di Carrara

 

Youngest Girl

Ambra Corso LNI Trieste

 

Youngest Boy

Mattia Settomini YC Čupa

 

BOY U12

1. Luca Bonizzoni Soc. Canottieri Garda Salò

2. Albert Lebinac YC Galeb 

3. Furio Corso LNI Trieste

GIRL U12

1. Carolina Longo LNI Monfalcone

2. Ana Perušić YC Galeb

3. Olivia Paoletti Pietas Julia

 

GIRL overall

1. Ema Grabar YC Galeb

2. Alexandra Ivanova JK Opatija

3. Tanja Ozretić JK Mornar

 

BOY overall

1. Matteo Matković YC Galeb

2. Juraj Lencović YC Galeb

3. Borna Mohač Val Crikvenica

 

BEST CLUB:

Jedriličarski klub GALEB, Kostrena


Nastavite čitati

Istra
 

Arhitektonsko-urbanistički sklad istarskih naselja žrtvuje se na oltaru turizma i apartmanizacije

Ližnjan pošto poto želi izgledati kao Medulin, smislenoj arhitekturi i estetskim mjerilima je i ovo mjesto na jugu Istre u dobroj mjeri odavno reklo zbogom * Filip Zoričić htio smanjiti cijene parkiranja u Puli, ali je Pula Parking bio protiv * Objavili smo ekskluzivni videointervju s legendarnim automobilistom Marijom Andrettijem * Sutra objavljujemo "znakovite" odgovore IDS-a na naša predizborna pitanja, ispričat ćemo priču o jednom zidiću, jednoj mački i pucnju te kroz primjer iz Žminja pokazati kako se može dobro poslovati i u središnjoj Istri * Donosimo i razgovor s Rozalijom Javoran, dobitnicom Grba Grada Pule

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.