Sport i rekreacija

'VAŽNO JE ZAPOČETI EURO DOBRIM REZULTATOM'

Rakitić: "Hrvatski dres je nešto posebno, identificira nas s Hrvatskom. Igrači koji ga nose naši su idoli""

Hrvatska je bila u finalu Svjetskog prvenstva 2018., polufinalu Svjetskog prvenstva 2022. te u finalu Lige nacija 2023. Kapetan Luka Modrić povest će ju u subotu u novi pohod na trofej. "Razgovarao sam s njim prije finala Lige prvaka i rekao mi je da želi nastaviti uživati i igrati na istoj razini", izjavio je Rakitić


 
2 min
HINA
Trening reprezentacije, foto HINA/ Daniel KASAP

Hrvatska je bila u finalu Svjetskog prvenstva 2018., polufinalu Svjetskog prvenstva 2022. te u finalu Lige nacija 2023. Kapetan Luka Modrić povest će ju u subotu u novi pohod na trofej. "Razgovarao sam s njim prije finala Lige prvaka i rekao mi je da želi nastaviti uživati i igrati na istoj razini", izjavio je Rakitić

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić smatra da je važno da Hrvatska pobjedom ili remijem sa Španjolskom započne u subotu nastup na Europskom prvenstvu.

"Potrebno je započeti dobrim rezultatom", rekao je 36-godišnji Rakitić u intervjuu za španjolske novine El Pais objavljenom u petak.

"Dobar rezultat je ponekad i neriješeno. Važno je ne izgubiti", dodao je.

Rakitić, koji je u rujnu 2020. prestao igrati za Hrvatsku, rekao je da su "mnogi igrači" u aktualnoj reprezentaciji u "jako dobroj formi" i "puni optimizma".

"Dobro je početi prvenstvo ovako jakom utakmicom, da vidiš gdje si i kakav si. Uvjeren sam da ćemo gledati odličnu utakmicu, dva moguća kasnija finalista", rekao je bivši dokapetan Hrvatske.

Rakitić smatra da konačni uspjeh Hrvatske na ovom prvenstvu ne bi bio iznenađenje.

"Hrvatska se već ustalila među momčadima iz vrha", istaknuo je.

Hrvatska je bila u finalu Svjetskog prvenstva 2018., polufinalu Svjetskog prvenstva 2022. te u finalu Lige nacija 2023. Kapetan Luka Modrić povest će ju u subotu u novi pohod na trofej.

"Razgovarao sam s njim prije finala Lige prvaka i rekao mi je da želi nastaviti uživati i igrati na istoj razini", izjavio je Rakitić.

Ivan Rakitić će doma s obitelji pratiti prvenstvo. Rekao je da je nakon 13 godina i više od 100 utakmica bio pravi trenutak za oproštaj od reprezentacije.

"Došao je trenutak da više vremena provodim s obitelji, koja se bila puno žrtvovala zbog mene", izjavio je osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018.

Rakitić, aktualni vezni igrač saudijskog Al-Shababa, rekao je da se ovih dana svugdje u svijetu mogu vidjeti hrvatski crveni i bijeli kvadratići.

"Neki dan sam šetao ulicom Rijada i vidio dvojicu dječaka u hrvatskim dresovima", ispričao je.

"Ja sam njih zamolio za fotografiju. Hrvatski dres je nešto posebno, identificira nas s Hrvatskom. Igrači koji ga nose naši su idoli", dodao je.


Nastavite čitati

HND: Tražimo oštru reakciju države na pokušaj ubojstva novinarke Melite Vrsaljko

Na vrata kuće kolegice Vrsaljko u Nadinu kod Benkovca banula je Iva Perić, kći Ivana Vrsaljka, čovjeka koji je našu kolegicu fizički napao dan ranije, te ju počela vući za kosu i gušiti ne bi li ju natjerala da obriše snimke na kojima se vidi kako njezin otac fizički nasrće na novinarku jer je sa snimateljem prolazila pokraj njegova terena na kojem se počeo gomilati otpad * HND smatra kako ovaj slučaj drastično upozorava na uvjete u kojima rade novinari i novinarke te svi medijski radnici, koji su svakodnevno izloženi brojnim verbalnim, pa i fizičkim napadima, posebno u malim sredinama gdje do izražaja dolazi sprega institucija i lokalnih moćnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.