Sport i rekreacija

U Umag uskoro stiže i - Juventus!

"Kao i prethodnih godina, očekuju se sve najbolje ekipe s područja okolnih zemalja, a ovom prilikom možemo najaviti i ekskluzivu u vidu potvrde velikog talijanskog Juventusa koji će sudjelovati na sva tri turnira sa svim uzrastima", sa zadovoljstvom je naveo direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović


 
2 min
Zoran Angeleski
"Očekujemo preko 100 ekipa koje će svoje pripreme obaviti u našem gradu, a kulminacija će uslijediti u ožujku"

"Kao i prethodnih godina, očekuju se sve najbolje ekipe s područja okolnih zemalja, a ovom prilikom možemo najaviti i ekskluzivu u vidu potvrde velikog talijanskog Juventusa koji će sudjelovati na sva tri turnira sa svim uzrastima", sa zadovoljstvom je naveo direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović

"Nogometna sezona na području destinacije Umag počela je 9. siječnja ove godine dolaskom našeg tradicionalnog gosta HNK Rijeka te još tri profesionalne ekipe iz Slovenije i Mađarske. Kao i prethodnih godina, vlada velika potražnja za zimskim pripremama u Umagu pa ni ove godine nismo mogli primiti sve zainteresirane".

"Očekujemo preko 100 ekipa koje će svoje pripreme obaviti u našem gradu, a kulminacija će uslijediti u ožujku kada su na rasporedu naši tradicionalni turniri „Umag Trophy“ za djecu uzrasta od 8 do 14 godina", naglasio je direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Navodi kako su mjesta na turnirima popunjena te će više od 270 ekipa tijekom tri vikenda ožujka odmjeriti snage na umaškim nogometnim terenima.

U ožujku su na rasporedu tradicionalni turniri „Umag Trophy“ za djecu uzrasta od 8 do 14 godina

- Kao i prethodnih godina, očekuju se sve najbolje ekipe s područja okolnih zemalja, a ovom prilikom možemo najaviti i ekskluzivu u vidu potvrde velikog talijanskog Juventusa koji će sudjelovati na sva tri turnira sa svim uzrastima, sa zadovoljstvom je naveo Popović.

Iz Grada Umaga ističu da su veliki napori i brojna ulaganja uložena u nogometne sportske terene u Stella Marisu podigli su kvalitetu sportskih terena i razinu uvjeta za odvijanje priprema, što je rezultiralo dolaskom brojnih ekipa na zimske pripreme u Umag.

Tako se prošlogodišnja investicija u kampus Stella Maris odnosi na zamjene travnjaka na svim terenima, uređenje tribina, proširenje navodnjavanja na pomoćnom terenu, uređenje staza unutar centra tlakovcima i rasvjetom, a slijedi i postavljanje reflektora na još jednom terenu. Sve je navedeno rezultiralo činjenicom da ove godine Umag zasigurno ima najbolje pripremljene terene u Istri, ali i šire.

Grad Umag kontinuirano ulaže velika sredstva u razvoj sporta i sportske infrastrukture. A, činjenica da je u Umagu registrirano 50-tak sportskih udruga, dokazuje kako cijela umaška zajednica živi sport te veći dio umaške populacije prakticira sport, što na profesionalnoj, što na rekreativnoj osnovi.

Brojni realizirani projekti na području sporta, kao i oni budući, koji čine sastavni dio Plana razvoja Grada Umaga 2021.-2030., bitno utječu na kontinuirano podizanje razine kvalitete sporta u Umagu, što našu sredinu iz godine u godinu pozicionira na svjetsku sportsku kartu, kao jednu od globalno najtraženijih i najpoželjnijih sportskih destinacija.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.