Sport i rekreacija

teći, isti, piti

VODNJAN: Gastro manifestacija započela utrkom Špaleta run

Nakon proglašenja pobjednika, svi su se natjecatelji nastavili družiti i degustirali razne delicije iz kuhinje Stancije Buršić. Na meniju je bila špaleta na nekoliko načina; s kapuzom i palentom, u bijelom šugu s pljukancima i neizostavna pinca za sve one kojima je nakon utrke bilo potrebno i malo šećera


 
1 min
Istra24
Prvoplasirana Lucija Šćur

Nakon proglašenja pobjednika, svi su se natjecatelji nastavili družiti i degustirali razne delicije iz kuhinje Stancije Buršić. Na meniju je bila špaleta na nekoliko načina; s kapuzom i palentom, u bijelom šugu s pljukancima i neizostavna pinca za sve one kojima je nakon utrke bilo potrebno i malo šećera

Današnja 10. Vodnjanska špaleta je tradicionalno započela utrkom ŠPALETA RUN. Kao i svih dosadašnjih godina, prije službenog otvaranja održana je još jedna utrka iz serijala "Teći Isti Piti" utrka uz vinograde i maslinike na južnim obroncima Vodnjana.

Edin Čović

Domaćini iz Stancije Buršić su pripremili prigodne darove za troje najbržih u konkurenciji rekreativaca na tri kilometara te izrdžljivijih natjecatelja na duplo dužoj dionici od šest kilometara, dok je ukupne pobjednike u obje kategorije u cilju čekalo ekstra djevičansko maslinovo ulje Oio Vivo.

Utrka 6 kilometara, muškarci

 1. Edin Čović
 2. Bojan Hlača
 3. Edi Drmić

Žene:

 1. Lucija Šćur
 2. Vedrana Kliman
 3. Mirela Brkić

Utrka 3 kilometara, muškarci

 1. Tijan Baričevi
 2. Marko Žgaljardić 
 3. Robert Buršić

Žene:

 1. Gianna Maričić
 2. Maja Žgaljardić
 3. Kristina Žmak

Nakon proglašenja pobjednika, svi su se natjecatelji nastavili družiti i degustirali razne delicije iz kuhinje Stancije Buršić. Na meniju je bila špaleta na nekoliko načina; s kapuzom i palentom, u bijelom šugu s pljukancima i neizostavna pinca za sve one kojima je nakon utrke bilo potrebno i malo šećera.

Nekolicina trkač(ic)a je iskoristilo situaciju te su, uz pratnju najmlađih članova obitelji, prošetali po maslinicima i družili se s domaćim životinjama. Uskršnji ponedjeljak bio je, naime, savršen za provesti u prirodi, na svježem zraku sa svojim najmilijima, javlja Erik Lukšić, organizator utrke.


Nastavite čitati

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Istra
 

VRATILI SE BJELOGLAVI SUPOVI Na Učki tri gnijezda nakon više od sto godina. Tri ptića uskoro će poletjeti

Sada se supovima koji slijeću na padine Učke ostavlja oko 500 kilograma hrane na tjedan, a od 2017. su na hranilište, svojevrsni "restoran" za supove, dopremljene oko 34 tone hrane * Mladi supovi krenut će na petogodišnje putovanje, tijekom kojega nadlijeću Balkan, Sjevernu Afriku, Španjolsku i druge krajeve te se nakon pet godina vraćaju kući, na mjesto na kojemu su se izlegli

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

 • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.