Svijet

međusobno se optužuju

Biden: Rusija će skupo platiti ako upotrijebi kemijsko oružje u Ukrajini

Biden je rekao da su SAD već uputile Ukrajini protutenkovsko naoružanje i obrambene sustave sposobne srušiti avione i helikoptere. Ali je naglasio da bi "izravni sukob između NATO-a i Rusije bio Treći svjetski rat i to je nešto što moramo izbjeći pod svaku cijenu"


 
2 min
HINA
EPA/Al Drago / POOL

Biden je rekao da su SAD već uputile Ukrajini protutenkovsko naoružanje i obrambene sustave sposobne srušiti avione i helikoptere. Ali je naglasio da bi "izravni sukob između NATO-a i Rusije bio Treći svjetski rat i to je nešto što moramo izbjeći pod svaku cijenu"

Američki predsjednik Joe Biden upozorio je u petak da će Rusija "skupo platiti" ako upotrijebi kemijsko oružje u Ukrajini, rekavši također kako želi izbjeći izravnu konfrontaciju NATO-a i Moskve jer bi ona izazvala Treći svjetski rat.

Rusija "će skupo platiti ako upotrijebi kemijsko oružje" u ratu protiv Ukrajine, rekao je američki predsjednik u govoru u Bijeloj kući.

Odbio je dati informacije koje američke obavještajne službe imaju o tom pitanju.

Zapad brine da bi Moskva mogla koristiti kemijsko oružje u Ukrajini.

Rusija pak optužuje Washington i Kijev da imaju laboratorije za proizvodnju biološkog oružja u Ukrajini, što su dvije zemlje odbacile.

Ujedinjeni narodi rekli su da ne znaju za postojanje bilo kakvog programa razvoja biološkog oružja u Ukrajini, rekao je visoki predstavnik UN-a za razoružanje pred Vijećem sigurnosti u petak.

Amerikanci sumnjiče Rusiju da širi laži kako bi "optužila druge za ono što sama misli učiniti".

Biden je rekao da su SAD već uputile Ukrajini protutenkovsko naoružanje i obrambene sustave sposobne srušiti avione i helikoptere.

Ali je naglasio da bi "izravni sukob između NATO-a i Rusije bio Treći svjetski rat i to je nešto što moramo izbjeći pod svaku cijenu".

"Nećemo voditi rat protiv Rusije u Ukrajini", naglasio je, dodajući da rat ruskog predsjednika Vladimira Putina protiv Ukrajine "nikada neće biti pobjedonosan".


Nastavite čitati

Svijet
 

UNESCO upozorava da bi AI mogao poticati antisemitizam nijekanjem Holokausta

Generativna umjetna inteligencija, poput chatbota ChatGPT-ja, temelji se na internetskim podacima, sadržaju koji može odvesti na krivi trag i u kojemu je prisutna ljudska pristranost. To bi također moglo dovesti do pogrešnog navođenja informacija o određenim događajima i pojačavanja predrasuda, navodi se u izvješću UNESCO-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.