Svijet

ratno stanje u ukrajini

Biden: SAD i saveznici će odgovoriti na 'neopravdani' napad Rusije na Ukrajinu

"Samo Rusija je odgovorna za smrt i uništenje koje će ovaj napad donijeti. Svijet će Rusiju smatrati odgovornom", kazao je američki predsjednik


 
1 min
HINA

"Samo Rusija je odgovorna za smrt i uništenje koje će ovaj napad donijeti. Svijet će Rusiju smatrati odgovornom", kazao je američki predsjednik

Sjedinjene Države i njezini saveznici će ujedinjeno i odlučno odgovoriti na "neisprovocirani i neopravdani napad ruskih vojnih snaga" na Ukrajinu, izjavio je američki predsjednik Joe Biden nakon što su se čule eksplozije u glavnom gradu Ukrajine Kijevu.

"Predsjednik Putin odabrao je rat s predumišljajem koji će donijeti katastrofalne gubitke života i ljudske patnje", rekao je Biden u priopćenju objavljenom kasno u srijedu.

"Samo Rusija je odgovorna za smrt i uništenje koje će ovaj napad donijeti. Svijet će Rusiju smatrati odgovornom."

Biden je rekao da će u četvrtak objaviti daljnje mjere koje će Sjedinjene Države i njihovi saveznici uvesti Rusiji.

On je dodao da će pratiti situaciju iz Bijele kuće prije nego što se u četvrtak rano sastane sa svojim kolegama iz G7, grupe sedam naprednih ekonomija.

Zatim će, kako je rekao, "razgovarati s američkim narodom" kako bi najavio posljedice koje će Sjedinjene Države, saveznici i partneri nametnuti Rusiji zbog toga "nepotrebnog čina agresije na Ukrajinu i globalnog mira i sigurnosti".

Biden je rekao da će Washington također koordinirati sa saveznicima u NATO-u "kako bi osigurao snažan, ujedinjen odgovor koji odvraća svaku agresiju protiv saveza".


Nastavite čitati

Svijet
 

Njemačka slavi 33. Dan njemačkog jedinstva

Njemačka slavi ponovno ujedinjenje državnim praznikom kojim se obilježava na dan kada se 1990. godine komunistička Istočna Njemačka pridružila Saveznoj Republici Njemačkoj, odnosno Zapadnoj Njemačkoj, stvarajući jedinstvenu njemačku državu prvi put od 1945. godine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.