Svijet

TELEFONSKI RAZGOVOR

BIJELA KUĆA: Biden rekao Netanyahuu da mora štititi sigurnost izbjeglica u Rafahu

Netanyahu je pak rekao u intervjuu emitiranom u nedjelju da će izraelska vojska osigurati "siguran prolaz za civilno stanovništvo" uoči očekivanog napada na prepuni grad na jugu Gaze, odbacujući strahove od "katastrofe"


 
1 min
HINA
Foto: N1

Netanyahu je pak rekao u intervjuu emitiranom u nedjelju da će izraelska vojska osigurati "siguran prolaz za civilno stanovništvo" uoči očekivanog napada na prepuni grad na jugu Gaze, odbacujući strahove od "katastrofe"

Američki predsjednik Joe Biden rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu u nedjelju da Izrael ne bi trebao nastaviti s vojnom operacijom u Rafahu bez plana kojim će se zajamčiti sigurnost približno milijun ljudi koji su ondje pronašli utočište, rekla je Bijela kuća.

Biden je telefonski razgovarao s Netanyahuom nekoliko dana nakon što je američki čelnik već rekao novinarima da je izraelski odgovor u palestinskoj enklavi Gazi "pretjeran".

Fokus poziva je također bio na trenutnim naporima da se osigura puštanje talaca koje je Hamas oteo tijekom napada na Izrael 7. listopada, rekla je Bijela kuća. 

Visoki dužnosnik Bidenove administracije rekao je da je poziv trajao oko 45 minuta.

Humanitarne agencije kažu da bi napad na Rafah predstavljao katastrofu.

SAD je već ranije rekao da ne podržava kopnenu ofenzivu na taj grad, upozoravajući da takva operacija, ako nije pravilno planirana, prijeti "katastrofom".

Netanyahu je pak rekao u intervjuu emitiranom u nedjelju da će izraelska vojska osigurati "siguran prolaz za civilno stanovništvo" uoči očekivanog napada na prepuni grad na jugu Gaze, odbacujući strahove od "katastrofe".

"Razrađujemo detaljan plan za to", kazao je. "Nismo neozbiljni u vezi s tim."


Nastavite čitati

Svijet
 

Leteći automobil na telekomunikacijskom sajmu u Barceloni

Američka tvrtka Alef Aeronautics po prvi put javnosti je predstavila funkcionalni model nečega za što tvrdi da je prvi pravi leteći automobil. “Vozi poput automobila, izgleda poput automobila i polijeće vertikalno“, rekao je šef tvrtke Jim Dukhovny

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.