Svijet

SEIZMIČKA OLUJA U ITALIJI

CAMPI FLEGREI KOD NAPULJA, ZEMLJA SE OD SINOĆ TRESLA 150 PUTA: Talijanski supervulkan pogodio najjači potres u 40 godina

Manja materijalna šteta nastala je u gradu Pozzuoli, mnogi su građani spavali u automobilima


 
1 min
Istra24
Ilustracija: Wikipedia

Manja materijalna šteta nastala je u gradu Pozzuoli, mnogi su građani spavali u automobilima

Supervulkan Campi Flegrei (Flegrejska polja) sinoć je pogodio potres magnitude 4.4,  na dubini od 3 kilometra. Najjači je to potres koji je pogodio ovo područje u posljednjih 40 godine, a od sinoć se zemlja tresla 150 puta, s time da je više od desetak potresa bilo magnitude više od 2.

Manja materijalna šteta nastala je u gradu Pozzuoli, koji se nalazi u epicentru, ali i u Napulju, udaljenom nekih 20 kilometara, navodi talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV).

Talijanska agencija ANDA navodi da su građani su prijavili oštećenja na zidovima, mnogi su spavali u automobilima. Potres magnitude 4.4 a, pokazuju podaci INGV-a. Škole su zatvorene.

Flegrejska polja skup je brojnih izumrlih kratera koji su dokaz drevnih erupcija; međutim, također je uključena u ovo područje Solfatara, plitki vulkanski krater koji još uvijek ispušta mlazove sumpornih para i stoga je još uvijek aktivan.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.