Svijet

gorljivi pristaša Putina

Čečenski vođa Kadirov: Više od 1000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju

Ruska televizija je jučer prikazala kako se marinci predaju u Željezari Iljič, nazvanoj po Lenjinu, u Mariupolju, a mnogi od njih su ozlijeđeni. Nije jasno na koju je tvornicu - Azovstal ili Željezaru Iljič - Kadirov mislio kada je govorio o 1.000 ukrajinskih marinaca


 
1 min
HINA
Hina

Ruska televizija je jučer prikazala kako se marinci predaju u Željezari Iljič, nazvanoj po Lenjinu, u Mariupolju, a mnogi od njih su ozlijeđeni. Nije jasno na koju je tvornicu - Azovstal ili Željezaru Iljič - Kadirov mislio kada je govorio o 1.000 ukrajinskih marinaca

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da se više od 1.000 ukrajinskih marinaca predalo u opkoljenom lučkom gradu Mariupolju i pozvao preostale snage skrivene u čeličani Azovstal da se predaju.

Ukrajinski dužnosnici nisu odgovorili na tu tvrdnju objavljenu na Kadirovljevom Telegram kanalu.

Ukrajinski glavni stožer je u svom jutarnjem izvješću u srijedu rekao da ruske snage nastavljaju s napadima na Azovstal i luku.

Ruska televizija je jučer prikazala kako se marinci predaju u Željezari Iljič, nazvanoj po Lenjinu, u Mariupolju, a mnogi od njih su ozlijeđeni.

Nije jasno na koju je tvornicu - Azovstal ili Željezaru Iljič - Kadirov mislio kada je govorio o 1.000 ukrajinskih marinaca.

"Unutar Azovstala u ovom trenutku ima oko 200 ranjenih koji ne mogu dobiti nikakvu medicinsku pomoć", rekao je Kadirov u svojoj objavi.

"Za njih i sve ostale bilo bi bolje da prekinu ovaj besmisleni otpor i da se vrate svojim obiteljima."

Kadirov je gorljivi pristaša ruskog predsjednika Vladimira Putina i razmjestio je mnoge svoje borce u Ukrajini kako bi osnažio ruski vojni pohod radi "demilitarizacije" i "denacifikacije" Ukrajine.

U ranijim objavama, obećao je da će nastaviti sa zauzimanjem Mariupolja i nastaviti zauzimati sve ostale ukrajinske gradove, uključujući Kijev.

Ruska televizija pokazala je, kako tvrdi, ukrajinske vojnike dok hodaju cestom s rukama u zraku. Jedan od vojnika je prikazan kako drži ukrajinsku putovnicu.


Nastavite čitati

Svijet
 

Hrvatski eurozastupnici podržali nastavak sankcija Rusiji, protiv jedino Kolakušić: "Doći će do nukleranog rata, poginut će stotina milijuna ljudi"

Čelnica Komisije uoozorila je da će se nakon zime ponovno morati puniti skladišta plina, istaknuvši da bi EU "trebala imati zajednički sustav nabave energenata". Europska unija nastoji što prije ukinuti ovisnost o ruskim energentima. Hrvatska je najavila proširenje kapaciteta LNG terminala na Krku i prognozira da će postati regionalni centar opskrbe plinom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.