Svijet

NOVI INCIDENT?

Danas oko podneva još jedna letjelica nad Mađarskom?

Služba protuzračne obrane mađarskih oružanih snaga detektirala je u četvrtak navečer leteći objekt na svojim radarima, no ministarstvo je priopćilo da se sličan incident ponovio u petak oko podneva u sjeveroistočnoj Mađarskoj


 
1 min
Istra24
Ilustracija: Pixabay

Služba protuzračne obrane mađarskih oružanih snaga detektirala je u četvrtak navečer leteći objekt na svojim radarima, no ministarstvo je priopćilo da se sličan incident ponovio u petak oko podneva u sjeveroistočnoj Mađarskoj

Mađarska protuzračna obrana detektirala je i pratila letjelicu koja je prošla njen zračni prostor u četvrtak navečer prije no što se srušila u Zagrebu, priopćilo je u petak mađarsko ministarstvo obrane i dodalo da je objekt identificiran kao dron TU-141 koji je nedavno korišten kao meta za obuku, prenosi Jutarnji list.

Podjsetimo, služba protuzračne obrane mađarskih oružanih snaga detektirala je u četvrtak navečer leteći objekt na svojim radarima, navodi se u priopćenju mađarskog ministarstva. Takve su bespilotne letjelice koristile i ukrajinska i ruska vojska.

Ministarstvo je priopćilo da se sličan incident ponovio u petak oko podneva u sjeveroistočnoj Mađarskoj. Lovci Gripen poslani su da provjere zračni prostor u kojem je objekt detektiran, ali nisu pronašli letjelicu, navodi se.

"Zbog rata u Ukrajini je posebno važno da se takvi incidenti rješavaju mirno i na promišljen način", priopćilo je ministarstvo, a prenosi Jutarnji list. 

Istaknuli su da Mađarska želi ostati izvan rata "čak i ako su takvi incidenti provokativne naravi" .

Zemlje u regiji istražuju slučaj i međusobno dijele informacije, ističu.


Nastavite čitati

Svijet
 

Objava Nobelovih nagrada počinje u Stockholmu s laureatom za medicinu

Objavom Nobelove nagrade za medicinu početkom listopada tradicionalno započinje godišnje proglašenje najprestižnijih svjetskih nagrada. U utorak i srijedu bit će objavljeni dobitnici Nobelove nagrade za fiziku i kemiju, dok će u četvrtak i petak akademija objaviti dobitnike za književnost, odnosno za mir

Svijet
 

Na stadionu u Indoneziji među 125 stradalih, poginulo i 17-ero djece

Sedamnaestero djece poginulo je među 125 žrtava stampeda na stadionu u Indoneziji za vikend, objavili su dužnosnici dok raste pritisak na državu da objasni kako se odvijala jedna od najvećih svjetskih katastrofa na stadionu.Nasilje i huliganstvo dugo prate indonezijski nogomet, pogotovo na mjestima poput glavnoga grada Džakarte, ali katastrofa u subotu u malom gradu na Javi problem je gurnula u središte pozornosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.