Svijet

Nisu ga poštedjeli

EU odlučila Romanu Abramoviču zamrznuti imovinu

Zabranit će i uvoz ruskog čelika i proizvoda od željeza, rekla je u petak  predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen


 
2 min
HINA
Roman Abramovič/ Foto: Sky Sport

Zabranit će i uvoz ruskog čelika i proizvoda od željeza, rekla je u petak  predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen

Vodeći diplomati Europske unije složili su se da vlasnika nogometnog kluba Romana Abramoviča treba dodati na popis sankcioniranih ruskih milijardera nakon ruske invazije na Ukrajinu, rekla su dva diplomatska izvora u ponedjeljak.

Neslužbeno zeleno svjetlo da se Abramoviča stavi na popis dano je na sastanku u nedjelju, rekao je jedan izvor, a predstavnici EU-a ponovno se sastaju u ponedjeljak da odobre mjeru i daljnji paket gospodarskih sankcija protiv Rusije.

Sankcije će biti na snazi tek nakon objavljivanja u službenom listu EU-a, što se obično dogodi nekoliko sati ili dan nakon formalnog odobrenja.

Zapad je sankcionirao ruskog milijardera, zamrznuo državnu imovinu i odsjekao velik dio ruskog korporativnog sektora od globalnoga gospodarstva u pokušaju da natjera ruskog predsjednika Vladimira Putina da promijeni smjer u vezi s Ukrajinom.

U onome što će biti četvrti paket sankcija EU-a protiv Rusije  od invazije na Rusiju 24. veljače, 27-člani blok zabranit će izvoz luksuzne robe u Rusiju, uključujući luksuzne automobile.

Zabranit će i uvoz ruskog čelika i proizvoda od željeza, rekla je u petak  predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Osim Abramoviča i drugi oligarsi bit će dodani na popis EU-a. Deseci su već sankcionirani.

Abramovič već je na britanskoj crnoj listi.

Posjeduje portugalsku putovnicu, što znači da se Portugal načelno može suzdržati od zamrzavanja imovine i zabrane putovanja odlučene na razini EU-a, rekao je drugi dužnosnik Eu-a za Reuters.


Nastavite čitati

Svijet
 

Tornado usmrtio više ljudi u Iowi

Gotovo cijela država Iowa bila je pod "posebno opasnom situacijom", prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, koja je izdala nekoliko upozorenja na tornado. Međutim, najgore je stradao Greenfield, gradu od oko 2.000 ljudi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.