Svijet

Naftali Bennett nudi posredništvo

Izraelski premijer sastao se s Putinom - prvi posjet nekog stranog čelnika nakon ruske invazije

Izrael, koji je dom velikog broja ruskih imigranata, ponudio je posredništvo u sukobu Rusije i Ukrajine, iako dužnosnici zasad smatraju da će oni teško polučiti uspjeh


 
1 min
HINA

Izrael, koji je dom velikog broja ruskih imigranata, ponudio je posredništvo u sukobu Rusije i Ukrajine, iako dužnosnici zasad smatraju da će oni teško polučiti uspjeh

Izraelski premijer Naftali Bennett susreo se u subotu u Moskvi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o Ukrajini na koju je invaziju pokrenula ruska vojska.

Izrael, koji je dom velikog broja ruskih imigranata, ponudio je posredništvo u sukobu Rusije i Ukrajine, iako dužnosnici zasad smatraju da će oni teško polučiti uspjeh.

Bennett je "upravo završio susret u Kremlju s ruskim predsjednikom", rekao je njegov glasnogovornik.

Iako je Izrael, bliski saveznik SAD-a, osudio rusku invaziju, izrazio solidarnost s Kijevom i poslao humanitarnu pomoć Ukrajini, naglasio je da će ostaviti otvorenima komunikacijske kanale s Moskvom u nadi da će pomoći da se riješi kriza.

Bennettov posjet Moskvi prvi je posjet nekog stranog čelnika nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Izraelski premijer danas je letom za Moskvu prekršio šabat, što židovska vjera omogućuje kada se radi o spašavanju ljudskog života, dodao je glasnogovornik.


Nastavite čitati

Svijet
 

U ratu u Ukrajini poginulo više od 50.000 ruskih vojnika

Ni Ukrajina ni Rusija od samog početka rata ne objavljuju svoje gubitke. Krajem veljače, Kijev je broj poginulih vojnika sveo na 31.000, dok ruska vojska vrlo rijetko govori o svojim vojnim gubicima, no smatra se da su objavljene brojke svedene na minimum

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.