Svijet

zabrinuta zbog pogoršavanja stanja u Ukrajini

Kina: "Treba poštivati ​​legitimne sigurnosne zahtjeve svake zemlje"

'Treba poštivati ​​legitimne sigurnosne zahtjeve svake zemlje', rekao je Wang američkom državnom tajniku Antonyju Blinkenu u telefonskom pozivu, prema priopćenju kineskog ministarstva vanjskih poslova


 
1 min
HINA
Foto: Wikipedia

'Treba poštivati ​​legitimne sigurnosne zahtjeve svake zemlje', rekao je Wang američkom državnom tajniku Antonyju Blinkenu u telefonskom pozivu, prema priopćenju kineskog ministarstva vanjskih poslova

Kina je zabrinuta zbog "pogoršavanja" stanja u Ukrajini, rekao je ministar vanjskih poslova Wang Yi, ponovivši svoj poziv svim stranama da pokažu suzdržanost i razriješe razlike kroz dijalog.

Treba poštivati ​​legitimne sigurnosne zahtjeve svake zemlje, rekao je Wang američkom državnom tajniku Antonyju Blinkenu u telefonskom pozivu, prema priopćenju kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Ubrzavajući krizu, za koju se Zapad boji da bi mogla izazvati rat, ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je naredio raspoređivanje vojnika u dvije odcijepljene regije u istočnoj Ukrajini nakon što ih je priznao kao neovisne.

Rusija poriče bilo kakav plan za napad na Ukrajinu, ali je zaprijetila neodređenom 'vojno-tehničkom' akcijom ako ne dobije opsežna sigurnosna jamstva, uključujući obećanje da se susjedna Ukrajina nikada neće pridružiti NATO-u.

Situacija u Ukrajini pogoršava se, rekao je Wang Blinkenu. Kina još jednom poziva sve strane na suzdržanost.

Kina će ostati u kontaktu sa svim stranama, rekao je Wang.

U pozivu je Blinken naglasio potrebu očuvanja suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Ukrajine usred ruske 'agresije', rekao je Ned Price, glasnogovornik američkog State Departmenta.


Nastavite čitati

Svijet
 

Neuralink Elona Muska pokreće testiranje moždanih implantata na ljudima

U svojoj novoj knjizi o osnivaču Neuralinka, autor Walter Isaacson izvijestio je da je Musk bio inspiriran autorima znanstvene fantastike kao što je Iain Banks da nastavi s “tehnologijom sučelja čovjek-stroj nazvanom 'neuralna čipka' koja se ugrađuje u ljude i može povezati sve njihove misli s računalom”

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.