Svijet

neće izazvati nezadovoljstvo vlašću

Medvedev: Zapadne sankcije će konsolidirati rusko društvo

"Glupo je vjerovati da bi zapadne sankcije protiv ruskih poduzeća mogle imati bilo kakav učinak na moskovsku vladu", rekao Medvedev u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji RIA, nakon više od mjesec dana od početka napada Rusije na Ukrajinu te oštrih sankcija zapada


 
2 min
HINA
pixabay

"Glupo je vjerovati da bi zapadne sankcije protiv ruskih poduzeća mogle imati bilo kakav učinak na moskovsku vladu", rekao Medvedev u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji RIA, nakon više od mjesec dana od početka napada Rusije na Ukrajinu te oštrih sankcija zapada

Bivši ruski predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti UN-a Dimitrij Medvedev izjavio je u petak kako će zapadne sankcije konsolidirati rusko društvo a ne izazvati nezadovoljstvo vlašću, prenosi Reuters.

"Glupo je vjerovati da bi zapadne sankcije protiv ruskih poduzeća mogle imati bilo kakav učinak na moskovsku vladu", rekao Medvedev u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji RIA, nakon više od mjesec dana od početka napada Rusije na Ukrajinu te oštrih sankcija zapada.

"Sankcije će samo konsolidirati rusko društvo, a ne izazvati narodno nezadovoljstvo s vlasti", izjavio je.

Neke od zapadnih sankcija usmjerene su na poslovne ljude, milijardere, za koje se vjeruje da su bliski predsjedniku Putinu no Medvedev kaže kako oni nemaju utjecaj na vodstvo zemlje.

"Zapitajmo se može li itko od ovih velikih poduzetnika imati i najmanji utjecaj na poziciju vodstva zemlje? Otvoreno vam kažem: ne, nema šanse".

Medvedev je rekao kako istraživanja javnog mnijenja pokazuju da tri četvrtine Rusa podržava odluku Kremlja da izvede vojnu operaciju u Ukrajini, a još više podržava Putina.

Umanjujući ekonomski učinak sankcija, Medvedev je rekao da će ruska vlada morati sama pronaći "odgovarajuća rješenja" kako bi potaknula razvoj zrakoplovne, automobilske,  IT i druge industrije.

"Sada će biti teže rješavati ta pitanja, ali s druge strane, ne možemo se ni na koga osloniti. U ovom slučaju te probleme ćemo morati riješiti sami",.

Medvedev se obrušio na Ruse koji su govorili protiv invazije dok su bili izvan Rusije. "Možete biti nezadovoljni nekim odlukama vlasti, kritizirati vlast - to je normalno. Ali ne možete se suprotstaviti državi u tako teškoj situaciji jer to je izdaja". 

Neovisni izvori tvrde da su početkom ožujka tisuće ljudi privedene na prosvjedima širom Rusije protiv Putinove invazije na Ukrajinu.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.