Svijet

Nije jasno je li sudar nesretni slučaj ili namjera

Muškarac poginuo zabivši se automobilom u rusko veleposlanstvo u Bukureštu

Na snimci napravljenoj prije dolaska vatrogasaca vidi se kako gori prednji dio automobila koji je ostao zabijen u vrata


 
1 min
HINA
EPA/ROBERT GHEMENT

Na snimci napravljenoj prije dolaska vatrogasaca vidi se kako gori prednji dio automobila koji je ostao zabijen u vrata

Vozač je poginuo zabivši se automobilom u vrata ruskog veleposlanstva u Bukureštu u srijedu ujutro, objavila je policija u glavnome rumunjskom gradu.

Na snimci napravljenoj prije dolaska vatrogasaca vidi se kako gori prednji dio automobila koji je ostao zabijen u vrata.

Nije jasno je li sudar nesretni slučaj ili je bio namjeran.

Proteklih tjedana nekoliko je ruskih veleposlanstava u Europi bilo na meti prosvjednika ogorčenih zbog invazije na Ukrajinu.

Policija je rekla da istražuje i nije objavila identitet vozača.

Rumunjska je u utorak priopćila da će protjerati 10 ruskih diplomata koji ne djeluju u skladu s međunarodnim pravilima, pridruživši se drugim europskim zemljama koje su to učinile posljednjih dana.

Gotovo 624.860 Ukrajinaca pobjeglo je u Rumunjsku otkako je Rusija napala njihovu zemlju 24. veljače, a oko 80.000 je još uvijek u Rumunjskoj.


Nastavite čitati

Svijet
 

UNESCO upozorava da bi AI mogao poticati antisemitizam nijekanjem Holokausta

Generativna umjetna inteligencija, poput chatbota ChatGPT-ja, temelji se na internetskim podacima, sadržaju koji može odvesti na krivi trag i u kojemu je prisutna ljudska pristranost. To bi također moglo dovesti do pogrešnog navođenja informacija o određenim događajima i pojačavanja predrasuda, navodi se u izvješću UNESCO-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.