Svijet

povjeren joj dragocjen teret - tuđa djeca

Na ukrajinskoj granici majka je tuđu djecu prevela u sigurnost

Kad se 33-godišnja majka Ana Semjuk pojavila, plave kose zavezane u rep, zagrlila je sina i otišla do kćeri koja je iscrpljena spavala na zadnjem sjedištu automobila, umotana u ružičastu dekicu. Tada je zahvalila Ablejevoj. Stojeći na hladnoći, dvije su se žene nekoliko minuta grlile i plakale


 
1 min
HINA

Kad se 33-godišnja majka Ana Semjuk pojavila, plave kose zavezane u rep, zagrlila je sina i otišla do kćeri koja je iscrpljena spavala na zadnjem sjedištu automobila, umotana u ružičastu dekicu. Tada je zahvalila Ablejevoj. Stojeći na hladnoći, dvije su se žene nekoliko minuta grlile i plakale

Držeći u ruci broj mobitela žene koju nikad nije vidjela, Natalija Ablejeva prešla je u subotu iz Ukrajine u Mađarsku s povjerenim joj dragocjenim teretom. Tuđom djecom. 

Čekajući na graničnom prijelazu na ukrajinskoj strani, Ablejeva se suočila s očajnim 38-godišnjim Ukrajincem i njegovim mališanima, kćeri i sinom. 

Graničari ga nisu pustili preko. Ukrajina je zabranila svim muškarcima od 18 do 60 godina da napuste zemlju. 

"Otac mi je jednostavno predao svoje dvoje djece i njihove putovnice i povjerio mi da ih odvedem s druge strane granice", rekla je 58-godišnja Ablejeva, čvrsto oko vrata obgrljena rukama dječačića kojeg poznaje tek nekoliki sati. 

Njihova majka na putu je iz Italije da ih dočeka na granici, kazao joj je otac. Dao joj je potom njezin broj mobitela i svojoj djeci, utopljenoj debelim jaknama i kapama, rekao 'zbogom'.

Ablejeva je u Ukrajini ostavila svoje dvoje odrasle djece. Sin joj je policajac, a kći medicinska sestra i ne mogu napustiti zemlju.

Sada je dvoje malih uzela za ruke i zajedno su prešli granicu. 

Na mađarskoj strani, u Beregsurany, čekali su sjedeći na klupi, gledajući kako se nepregledna kolona izbjeglica slijeva preko granice. A onda je dječak zaplakao kad je zazvonio mobitel. Majka samo što nije stigla. 

Kad se 33-godišnja majka Ana Semjuk pojavila, plave kose zavezane u rep, zagrlila je sina i otišla do kćeri koja je iscrpljena spavala na zadnjem sjedištu automobila, umotana u ružičastu dekicu. 

Tada je zahvalila Ablejevoj. Stojeći na hladnoći, dvije su se žene nekoliko minuta grlile i plakale.


Nastavite čitati

Svijet
 

Milanović pozvao Hrvate u BiH da izađu na izbore

Milanović je poruci uoči izbora ponovio da će se izbori u BiH opet održati prema izbornom zakonu koji već dulje vrijeme ograničava mogućnost izbora legitimnih predstavnika Hrvata na mnogim razinama vlasti. "U takvim okolnostima, kada je upitno hoće li moći izabrati svoje legitimne predstavnike, jedini način da pokušaju osigurati svoje pravo na legitimnu zastupljenost jest izlazak na izbore u što većem broju", poručio je hrvatski predsjednik

Svijet
 

Najmanje 23 civila ubijena u ruskom raketnom napadu na Ukrajinu

Reutersov svjedok vidio je 12 tijela, od kojih četiri u automobilima te rekao je da je projektil napravio krater u zemlji u blizini dva reda vozila na sajmu automobila. "Dosad 23 mrtvih i 28 ranjenih. Svi civili", napisao je Oleksandr Staruh, regionalni guverner Zaporižja na Telegramu, aplikaciji za razmjenu poruka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.