Svijet

Priopćuje Vatikan

Papa operirao bruh: trosatna operacija bez komplikacija

U pitanju je bila incizijska kila koja je posljedica neke prethodne operacije i koja je Papi nanosila sve veću bol i pogoršavala rad crijeva


 
1 min
HINA
foto: EPA/ETTORE FERRARI

U pitanju je bila incizijska kila koja je posljedica neke prethodne operacije i koja je Papi nanosila sve veću bol i pogoršavala rad crijeva

Papa Franjo podvrgnut je danas trosatnoj operaciji koja je prošla bez komplikacija, priopćio je Vatikan.

"Operacija je bila komplicirana: nije bilo komplikacija i trajala je tri sata", kratko je priopćeno.

Papa Franjo primljen je  u rimsku bolnicu Gemelli gdje je popodne bio podvrgnut operaciji kile, objavio je vatikanski glasnogovornik Matteo Bruni.

U pitanju je incizijska kila koja je posljedica neke prethodne operacije. Papi nanosi sve veću bol i pogoršava rad crijeva.

Očekuje da će Franjo ostati u bolnici nekoliko dana radi oporavka.

Papi je u srpnju 2021. uklonjen mu dio debelog crijeva zbog divertikulitisa, a on je lani rekao da ne želi operirati bolno koljeno jer je opća anestezija za operaciju debelog crijeva izazvala neugodne nuspojave.


Nastavite čitati

Svijet
 

Znanstvenici uspjeli dobiti RNK izumrle životinje tasmanskog tigra

Posljednji poznati živući tasmanski tigar, poznat i kao psoglavi vučak ili tilacin, uginuo je u zatočeništvu 1936. godine u zoološkom vrtu Beaumaris u Tasmaniji. Nakon europske kolonizacije Australije, životinja je proglašena štetočinom, a vlasti su nudile nagradu za svaku ubijenu odraslu životinju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.