Svijet

na poziv hrvatskog konzula

Poreč će se predstaviti u Münchenu

Poreču je pružena prilika da se predstavi u Njemačkoj, jednom od svojih glavnih emitivnih tržišta. Na poziv generalnog hrvatskog konzula u Münchenu Vladimira Duvnjaka, Poreč će biti 'domaćin' na diplomatskom prijemu u Bavarskoj


 
1 min
Zoran Angeleski
Porečki gradonačelnik s gradonačelnikom Poinga i suradnicima

Poreču je pružena prilika da se predstavi u Njemačkoj, jednom od svojih glavnih emitivnih tržišta. Na poziv generalnog hrvatskog konzula u Münchenu Vladimira Duvnjaka, Poreč će biti 'domaćin' na diplomatskom prijemu u Bavarskoj

Gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić, susreo se u Münchenu s generalnim hrvatskim konzulom Vladimirom Duvnjakom na temu predstavljanja Poreča na diplomatskom prijemu u Bavarskoj povodom tradicionalnog obilježavanja Dana državnosti, na kojem će sudjelovati diplomatski predstavnici veleposlanstva stranih država, njemački gospodarstvenici, djelatnici iz kulture i medija.

Kako je dogovoreno, Poreč će biti grad "domaćin", koji će tijekom tog događanja predstaviti turističku ponudu grada kao i mnogobrojne istarske delicije, i to kao pobratim njemačkog grada Poinga (u minhenskom prstenu) s kojim je Poreč još 2013. godine potpisao Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa.

Gradonačelnik se zahvalio generalnom konzulu na pozivu, napomenuvši kako će se Poreč potruditi da se predstavi u najboljem mogućem svjetlu.

Tradicionalno se Poreč predstavlja i u svojim drugim gradovima prijateljima, kojih ima po cijeloj Europi, ali veza s Bavarskom odakle dolazi veliki broj turista posebno je jaka.

Gradonačelnik Peršurić za kratkog boravka susreo se s gradonačelnikom Poinga Thomasom Starkom, bivšim gradonačelnikom Albertom Hingerlom te predstavnicima hrvatskog iseljeništva.


Foto: Grad Poreč

Nastavite čitati

Svijet
 

Sjajni Borna Ćorić pobijedio Rafaela Nadala!

"Ovo je za mene bilo jako posebno. Bio sam izvan terena zadnje dvije godine i nisam igrao na velikoj pozornici. Iskreno sam se veselio ovakvom meču kakav nisam igrao zadnje dvije godine. Sada kada sam pobijedio, čini mi se pomalo ludo", rekao je Ćorić nakon meča koji je trajao gotovo tri sata

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.