Svijet

na poziv hrvatskog konzula

Poreč će se predstaviti u Münchenu

Poreču je pružena prilika da se predstavi u Njemačkoj, jednom od svojih glavnih emitivnih tržišta. Na poziv generalnog hrvatskog konzula u Münchenu Vladimira Duvnjaka, Poreč će biti 'domaćin' na diplomatskom prijemu u Bavarskoj


 
1 min
Zoran Angeleski
Porečki gradonačelnik s gradonačelnikom Poinga i suradnicima

Poreču je pružena prilika da se predstavi u Njemačkoj, jednom od svojih glavnih emitivnih tržišta. Na poziv generalnog hrvatskog konzula u Münchenu Vladimira Duvnjaka, Poreč će biti 'domaćin' na diplomatskom prijemu u Bavarskoj

Gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić, susreo se u Münchenu s generalnim hrvatskim konzulom Vladimirom Duvnjakom na temu predstavljanja Poreča na diplomatskom prijemu u Bavarskoj povodom tradicionalnog obilježavanja Dana državnosti, na kojem će sudjelovati diplomatski predstavnici veleposlanstva stranih država, njemački gospodarstvenici, djelatnici iz kulture i medija.

Kako je dogovoreno, Poreč će biti grad "domaćin", koji će tijekom tog događanja predstaviti turističku ponudu grada kao i mnogobrojne istarske delicije, i to kao pobratim njemačkog grada Poinga (u minhenskom prstenu) s kojim je Poreč još 2013. godine potpisao Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa.

Gradonačelnik se zahvalio generalnom konzulu na pozivu, napomenuvši kako će se Poreč potruditi da se predstavi u najboljem mogućem svjetlu.

Tradicionalno se Poreč predstavlja i u svojim drugim gradovima prijateljima, kojih ima po cijeloj Europi, ali veza s Bavarskom odakle dolazi veliki broj turista posebno je jaka.

Gradonačelnik Peršurić za kratkog boravka susreo se s gradonačelnikom Poinga Thomasom Starkom, bivšim gradonačelnikom Albertom Hingerlom te predstavnicima hrvatskog iseljeništva.


Foto: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

(NE)PRAVDA PO SUDU U POREČU Umirovljeniku oduzeta nekretnina iako je dug bio preplaćen

Prema pisanju Nacionala, porečka sutkinja Vlatka Markuš, već ranije prijavljivana zbog sumnje na korupciju i organizirani kriminal, donijela je rješenje o ovrsi bez ikakve provjere ne bi li skupocjena nekretnina za tek djelić stvarne vrijednosti završila u rukama Aktiva Kapitala, koji je u vlasništvu Ronalda Šurana, poznatog ulagača u nekretnine koje se prodaju na sudu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.