Svijet

posljedice rata

SAD: Afrika će snositi teret ukrajinske krize, 40 milijuna suočeno s gladi

Afrikance "ne treba prisiljavati da izaberu stranu" u ponavljanju Hladnog rata, no moraju znati činjenice, rekla je


 
1 min
HINA
Africa, 2021. Wikipedia

Afrikance "ne treba prisiljavati da izaberu stranu" u ponavljanju Hladnog rata, no moraju znati činjenice, rekla je

Veleposlanica Sjedinjenih Država pri Ujedinjenim narodima, Linda Thomas-Greenfield danas je rekla da će ruska invazija Ukrajine uzrokovati manjak hrane za 40 milijuna ljudi i da će subsaharska Afrika biti najteže pogođena. 

SAD je osigurao 4.5 milijarde dolara za prehrambenu sigurnost na samitu G7, od kojih je već doprinio sa 2.76 milijarde dolara.

Također postoje planovi da SAD doprinese sa 150 milijuna dolara u novom paketu pomoći za humanitarni razvoj Afrike, no potrebno je još odobrenje Kongresa, dodala je.

Afrikance "ne treba prisiljavati da izaberu stranu" u ponavljanju Hladnog rata, no moraju znati činjenice, rekla je.

Dok su energija, klimatske promjene, pandemija i sukob ključni uzroci problema globalne opskrbe hrane, Thomas-Greenfield rekla je da je "najpodmukliji uzrok gladi" "kad se koristi kao oružje rata".

"Nismo vidjeli naznake da će Rusija prihvatiti diplomatsko rješenje" rata u Ukrajini, rekla je.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.