Svijet

operacija pod lažnom zastavom?

SAD i Velika Britanija strahuju da će Rusija koristiti kemijsko oružje u Ukrajini

Zamjenik veleposlanika SAD-a pri UN-u je poručio da bi ruska propaganda o ukrajinskom biološkom oružju mogla poslužiti kao alibi za rusko korištenje biološkog ili kemijskog  oružja


 
1 min
HINA
Britanski premijer Boris Johnson (Foto: Hina)

Zamjenik veleposlanika SAD-a pri UN-u je poručio da bi ruska propaganda o ukrajinskom biološkom oružju mogla poslužiti kao alibi za rusko korištenje biološkog ili kemijskog  oružja

Britanski premijer Boris Johnson kazao je danas kako strahuje da će Rusija rasporediti kemijsko oružje u Ukrajinu, dok je zamjenik ruskog veleposlanika pri UN-u poručio da SAD vidi povećani rizik od ruskog korištenja biološkog ili kemijskog oružja u Ukrajini.

"Stvari koje čujete o kemijskom oružju dolaze izravno iz njihove kuhinje", kazao je Boris Johnson u intervjuu za Sky News.

"Počinju govoriti da postoji kemijsko oružje koje su pohranili njihovi protivnici ili Amerikanci pa kad oni sami razmjeste kemijsko oružje, a bojim se da bi mogli, imaju spremnu neku vrstu lažne priče", dodao  je.

Zamjenik veleposlanika SAD-a pri UN-u je pak poručio da bi ruska "propaganda" o ukrajinskom biološkom oružju mogla poslužiti kao alibi za rusko korištenje biološkog ili kemijskog  oružja.

"Rusija je iznijela ove nove lažne tvrdnje. Vidjeli smo da je Kina podržala ovu propagandu i stoga bismo trebali pratiti hoće li Rusija eventualno upotrijebiti kemijsko ili biološko oružje u Ukrajini ili izvesti operaciju pod lažnom zastavom", kazao je John Prescott za dpa.

Prescott je rekao da je ruska upotreba kemijskog oružja, uključujući pokušaje ubojstava i trovanja političkih protivnika predsjednika Vladimira Putina u Rusiji i Britaniji, dobro dokumentirana.

Također je rekao da Moskva podržava "Asadov režim" u Siriji, koji je više puta koristio koristio oružje.


Nastavite čitati

Pula
 

Pulu posjetilo pedesetak djece iz Ukrajine

Djeca iz Ukrajine u pratnji odgojitelja stigla su iz Lavova, Kijeva, Harkova, Zakarpatje i Luganske oblasti te ostalih područja, a pripremljen im je sadržajan edukativni i zabavni program boravka prilagođen njihovom uzrastu

Svijet
 

DOKUMENTARAC PULSKIH AUTORA DANAS NA HTV-U U potrazi za zlatom vremena - Slavko Kopač

Dokmentarac nastao u produkciji Techno Media Grupe (Istra24) i Udruge ArtRencontre večeras ima premijeru na Hrvatskoj televiziji. Cjelokupni autorski tim dolazi iz Pule: redatelj i scenarist je Dražen Majić, direktor fotografije Goran Legović, dok montažu potpisuje Renata Boljun. Producenti su Dražen Majić i Maja Ivić dok je supervizorica cijelog projekta Tamara Floričić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.