Svijet

operacija pod lažnom zastavom?

SAD i Velika Britanija strahuju da će Rusija koristiti kemijsko oružje u Ukrajini

Zamjenik veleposlanika SAD-a pri UN-u je poručio da bi ruska propaganda o ukrajinskom biološkom oružju mogla poslužiti kao alibi za rusko korištenje biološkog ili kemijskog  oružja


 
2 min
HINA
Britanski premijer Boris Johnson (Foto: Hina)

Zamjenik veleposlanika SAD-a pri UN-u je poručio da bi ruska propaganda o ukrajinskom biološkom oružju mogla poslužiti kao alibi za rusko korištenje biološkog ili kemijskog  oružja

Britanski premijer Boris Johnson kazao je danas kako strahuje da će Rusija rasporediti kemijsko oružje u Ukrajinu, dok je zamjenik ruskog veleposlanika pri UN-u poručio da SAD vidi povećani rizik od ruskog korištenja biološkog ili kemijskog oružja u Ukrajini.

"Stvari koje čujete o kemijskom oružju dolaze izravno iz njihove kuhinje", kazao je Boris Johnson u intervjuu za Sky News.

"Počinju govoriti da postoji kemijsko oružje koje su pohranili njihovi protivnici ili Amerikanci pa kad oni sami razmjeste kemijsko oružje, a bojim se da bi mogli, imaju spremnu neku vrstu lažne priče", dodao  je.

Zamjenik veleposlanika SAD-a pri UN-u je pak poručio da bi ruska "propaganda" o ukrajinskom biološkom oružju mogla poslužiti kao alibi za rusko korištenje biološkog ili kemijskog  oružja.

"Rusija je iznijela ove nove lažne tvrdnje. Vidjeli smo da je Kina podržala ovu propagandu i stoga bismo trebali pratiti hoće li Rusija eventualno upotrijebiti kemijsko ili biološko oružje u Ukrajini ili izvesti operaciju pod lažnom zastavom", kazao je John Prescott za dpa.

Prescott je rekao da je ruska upotreba kemijskog oružja, uključujući pokušaje ubojstava i trovanja političkih protivnika predsjednika Vladimira Putina u Rusiji i Britaniji, dobro dokumentirana.

Također je rekao da Moskva podržava "Asadov režim" u Siriji, koji je više puta koristio koristio oružje.


Nastavite čitati

Svijet
 

Čelnik francuskih socijalista: Ljevica će složiti vladu, ali ne ovaj tjedan

„Ništa se neće dogoditi prije 18. srpnja”, rekao je Olivier Faure za televiziju France 2, referirajući se na datum prve sjednice novog saziva Narodne skupštine. Nova popularna fronta (NFP), nabrzinu sastavljena stranačka koalicija od socijalista, zelenih, komunista i ekstremno lijeve, euroskeptične Nepokorene Francuske (LFI) Jean-Luca Mélenchona, pobijedila je na izborima ranije ovaj mjesec, no nema većinu za samostalno vladanje

Svijet
 

Biden pozvao Amerikance da smire strasti nakon atentata na Trumpa

Pucanje na Trumpa “poziva sve nas da se odmaknemo”, rekao je Biden u obraćanju kraćem od sedam minuta. Srećom, Trump nije ozbiljno ozlijeđen, rekao je. “Ne možemo dopustiti da se ovo nasilje normalizira. Politička retorika u ovoj zemlji postala je vrlo užarena. Vrijeme je da se smiri", rekao je. "Svi imamo odgovornost da to učinimo."

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.