Svijet

moskva sve niječe

SAD: Rusija približava snage Ukrajini, priprema zalihe krvi

"Vidimo kako lete u više borbenih i zrakoplova za potporu. Vidimo kako pojačavaju svoju spremnost u Crnom moru", rekao je Austin. "Čak ih vidimo kako pripremaju zalihe krvi"


 
1 min
HINA

"Vidimo kako lete u više borbenih i zrakoplova za potporu. Vidimo kako pojačavaju svoju spremnost u Crnom moru", rekao je Austin. "Čak ih vidimo kako pripremaju zalihe krvi"

Sjedinjene Države vidjele su da Rusija priprema zalihe krvi, približava vojnike ukrajinskim granicama i ubacuje više borbenih zrakoplova, rekao je u četvrtak u Bruxellesu američki ministar obrane Lloyd Austin, odbacujući ruske tvrdnje o povlačenju.

"I sam sam ne tako davno bio vojnik. Znam iz prve ruke da takve stvari ne radite bez razloga", rekao je Austin, umirovljeni general. "I sigurno ih ne radite ako se spremate otići kući", dodao je.

Moskva niječe da planira invaziju na svog susjeda i rekla je ovaj tjedan da povlači dio vojnika. Rusko ministarstvo obrane objavilo je video za koji je rečeno da prikazuje više postrojba koje odlaze.

Maxar Technologies, privatna američka tvrtka koja prati gomilanje snaga, rekla je kako satelitske snimke pokazuju da je Rusiji, dok je povlačila dio vojne opreme iz blizine Ukrajine, stigla i druga oprema. 

"Vidimo kako lete u više borbenih i zrakoplova za potporu. Vidimo kako pojačavaju svoju spremnost u Crnom moru", rekao je Austin. "Čak ih vidimo kako pripremaju zalihe krvi."

Reuters je prvi izvijestio da je Rusija premjestila zalihe krvi prema ukrajinskim granicama, a čini se da su Austinove primjedbe prva javna potvrda tih obavještajnih podataka.


FOTO: HINA

Nastavite čitati

Svijet
 

Tornado usmrtio više ljudi u Iowi

Gotovo cijela država Iowa bila je pod "posebno opasnom situacijom", prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, koja je izdala nekoliko upozorenja na tornado. Međutim, najgore je stradao Greenfield, gradu od oko 2.000 ljudi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.