Svijet

Glavni tajnik nato-a o sukobu

Stoltenberg: Putin je podcijenio ukrajinske snage i NATO

-Putinov cilj je bio podijeliti NATO, a dobio je jedinstveni NATO. Želio je manje NATO-a na svojim granicama, a dobio je više NATO-a, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Upozorio je Moskvu da NATO neće dopustiti bilo kakav napad na svoj teritorij i da oko toga nema nedoumica


 
1 min
HINA
Foto: Seva Kruh/Pexels

-Putinov cilj je bio podijeliti NATO, a dobio je jedinstveni NATO. Želio je manje NATO-a na svojim granicama, a dobio je više NATO-a, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Upozorio je Moskvu da NATO neće dopustiti bilo kakav napad na svoj teritorij i da oko toga nema nedoumica

Ruski predsjednik Vladimir Putin podcijenio je snagu ukrajinskih oružanih snaga i jedinstvo NATO-a, ali još je prerano spekulirati o ishodu rata, izjavio je danas glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

 “Predsjednik Putin je potpuno podcijenio ukrajinske oružane snage”, izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon završetka izvanrednog sastanka ministara obrane država članica NATO-a.

Putin podcijenio NATO

 Na pitanje može li Rusija dobiti rat, koji je pokrenula prije tri tjedna, Stoltenberg je odgovorio da je o tome prerano govoriti, ističući da je ukrajinska vojska pružila snažan otpor, ali i da je Rusija i dalje snažna. “Prerano je govoriti o ishodu rata”, rekao je.

 Dodao je da je Putin također podcijenio NATO.

 “Njegov cilj je bio podijeliti NATO, a dobio je jedinstveni NATO. Želio je manje NATO-a na svojim granicama, a dobio je više NATO-a”, rekao je Stoltenberg

On je rekao da je NATO spreman pojačati vojnu nazočnost na svom istočnom krilu, ali da neće slati svoje snage u Ukrajinu.

 Poljska je u utorak zatražila da NATO pošalje mirovnu misiju u Ukrajinu koju bi štitile oružane snage.

 “Pozivamo Rusiju da povuče svoje snage iz Ukrajine, ali nemamo planova za slanje NATO-ovih postrojbi tamo”, rekao je Stoltenberg.

 Glavni tajnik je dodao da su ministri obrane zadužili vojne zapovjednike da pripreme planove za jačanje snaga na istočnom krilu Saveza.

 Upozorio je Moskvu da NATO neće dopustiti bilo kakav napad na svoj teritorij i da oko toga nema nedoumica.


Nastavite čitati

Svijet
 

Hrvatski eurozastupnici podržali nastavak sankcija Rusiji, protiv jedino Kolakušić: "Doći će do nukleranog rata, poginut će stotina milijuna ljudi"

Čelnica Komisije uoozorila je da će se nakon zime ponovno morati puniti skladišta plina, istaknuvši da bi EU "trebala imati zajednički sustav nabave energenata". Europska unija nastoji što prije ukinuti ovisnost o ruskim energentima. Hrvatska je najavila proširenje kapaciteta LNG terminala na Krku i prognozira da će postati regionalni centar opskrbe plinom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.