Svijet

napuhao vrijednost imovine

Suđenje za prijevaru u New Yorku: Carstvo Donalda Trumpa u opasnosti

Trumpa, favorita za republikansku predsjedničku nominaciju 2024., državna tužiteljica New Yorka Letitia James optužuje da je napuhao vrijednost svoje imovine za milijarde dolara kako bi osigurao bolje uvjete kredita i osiguranja


 
2 min
HINA
EPA/ERIK S. LESSER

Trumpa, favorita za republikansku predsjedničku nominaciju 2024., državna tužiteljica New Yorka Letitia James optužuje da je napuhao vrijednost svoje imovine za milijarde dolara kako bi osigurao bolje uvjete kredita i osiguranja

Donald Trump i njegova obiteljska tvrtka trebaju se suočiti sa suđenjem u New Yorku u ponedjeljak u slučaju prijevare koji bi mogao nanijeti veliku štetu bivšem predsjedniku Sjedinjenih Država i njegovom carstvu nekretnina.

Trumpa, favorita za republikansku predsjedničku nominaciju 2024., državna tužiteljica New Yorka Letitia James optužuje da je napuhao vrijednost svoje imovine za milijarde dolara kako bi osigurao bolje uvjete kredita i osiguranja.

Trump planira prisustvovati prvom tjednu suđenja na državnom sudu na Manhattanu, navodi se u sudskom podnesku.

Suđenje dolazi tjedan dana nakon što je sudac koji vodi slučaj proglasio Trumpa odgovornim za prijevaru i uglavnom će se odnositi na kazne s kojima se mora suočiti.

James traži najmanje 250 milijuna dolara kazne, trajnu zabranu Trumpu i njegovim sinovima Donaldu Jr. i Ericu da vode posao u New Yorku te petogodišnje ograničenje poslovanja s komercijalnim nekretninama od strane Trumpa i njegovih tvrtki.
Trump je rekao da je slučaj dio političkog lova na vještice.

Sudac Arthur Engoron prošlog je tjedna presudio da je James dokazala svoj slučaj prijevare protiv Trumpa, njegova dva odrasla sina i 10 njegovih kompanija.

Engoron je oštrim riječima opisao kako su izmišljali procjene. To je uključivalo Trumpovo izračunavanje vrijednosti svog stana u Trump Toweru kao da je tri puta veća od stvarne vrijednosti.

"Odstupanje ovog reda veličine, od strane investitora koji procjenjuje svoj životni prostor desetljećima, može se smatrati samo prijevarom", rekao je.


Nastavite čitati

Svijet
 

A NEARLY NORMAL FAMILY: Izvrsno postavljeni karakteri čije sudbine su uvjetovane njihovim ponašanjem i odnosima

Serija ima mnogo elemenata noir estetike, a nelinearna naracija u službi je krimi - trilera i do samog kraja drži u neizvjesnosti tko je ubio trideset dvogodišnjeg šarmantnog poduzetnika Chrisa * Naizgled svakodnevna obitelj, ipak ispada da nije takva obzirom na tragediju iz prošlosti, a neizliječene rane uzele su svoj danak * Osnovna premisa koja se provlači ovim dramskim zapletom jest borba prava i pravde te kako se ona očituje u stvarnom svijetu * Pristup dramskom pripovijedanju je izvrstan

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.