Svijet

Američki proizvođač mikroprocesora

Tvrtka Intel prekinula poslovanje u Rusiji

"Intel se pridružuje globalnoj zajednici u osudi rata koji vodi Rusija protiv Ukrajine te poziva na brz povratak miru", priopćila je tvrtka


 
1 min
HINA
Pixabay

"Intel se pridružuje globalnoj zajednici u osudi rata koji vodi Rusija protiv Ukrajine te poziva na brz povratak miru", priopćila je tvrtka

Američki proizvođač mikroprocesora Intel Corp priopćio je da prekida poslovanje u Rusiji, pridruživši se tako nizu tvrtki koje su napustile tu zemlju nakon njezine invazije na Ukrajinu.

Tvrtka koja je prošloga mjeseca obustavila isporuku kupcima u Rusiji i Bjelorusiji, priopćila je da je primijenila mjere kojima nastoji na najmanju moguću mjeru svesti poremećaj u njezinom globalnom poslovanju.

"Intel se pridružuje globalnoj zajednici u osudi rata koji vodi Rusija protiv Ukrajine te poziva na brz povratak miru", priopćila je tvrtka.

I IBM je prekinuo isporuku kada je Ukrajina pozvala američke proizvođače softwarea da prekinu poslovanje s Rusijom.

Tvrtke i vladine agencije u Rusiji oslanjale su se na tehnologiju razvijenu na Zapadu, koja je bila temelj njihovih IT sustava.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.