Svijet

prenosi novinska agencija Ukrinform

U ratu u Ukrajini do sada oštećeno ili uništeno oko 170.000 objekata

Prema informacijama, u ruskim napadima je pogođeno više od 3500 obrazovnih ustanova te 420 velikih kompanija i kompanija srednje veličine


 
1 min
HINA

Prema informacijama, u ruskim napadima je pogođeno više od 3500 obrazovnih ustanova te 420 velikih kompanija i kompanija srednje veličine

Više od 170.000 objekata u Ukrajini je oštećeno ili uništeno od kada je Rusija pokrenula rat protiv te zemlje u veljači 2022., rekla je u petak Olena Šuliak, predsjednica parlamentarnog odbora za regionalni razvoj i urbano planiranje u Kijevu.

"Prema preliminarnim procjenama kijevskog Fakulteta ekonomije, do sada je u ratnim razaranjima uništeno ili oštećeno više od 170.000 objekata", navela je Šuliak, a prenosi novinska agencija Ukrinform.

Od tog broja, 20.000 se odnosi na rezidencijalne zgrade.

Prema informacijama, u ruskim napadima je pogođeno više od 3500 obrazovnih ustanova te 420 velikih kompanija i kompanija srednje veličine. 

Uništeni su ili oštećeni i aerodromi, 344 mosta i prijelaza te 25.000 cesta. 
Zadaća je ne samo obnoviti i vratiti objekte u prvobitno stanje nego ih iznova izgraditi kako bi bili čvršći nego prije, rekla je Šuliak.

Moskva je do sada na Ukrajinu ispalila na tisuće projektila. Osim razaranje, do sada je u sukobu ubijeno oko 10.000 civila.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.