Ventiquattro

La tradizione dignanese la Domenica di Pasqua

(VIDEO) I veri intenditori il „Tiro al ovo“ se lo contendono a Dignano da secoli

E' quasi un dovere per i dignanesi lasciare alle giovani generazioni un patrimonio culturale
che e' solo da invidiare. Mantenere e portare avanti le proprie usanze, tradizioni e folclore non
ha prezzo


 
1 min
Donatella Leonardelli

E' quasi un dovere per i dignanesi lasciare alle giovani generazioni un patrimonio culturale
che e' solo da invidiare. Mantenere e portare avanti le proprie usanze, tradizioni e folclore non
ha prezzo

Come da tradizione dopo la messa pasquale i dignanesi si sono ritrovati nella piazza del centro cittadino per gareggiare al loro secolare „Tiro al ovo“.

Mentre nel passato il gioco aveva un significato anche finanziario, oggi significa, invece, mantenere la propria tradizione, usanza e memoria. E' quasi un dovere per i dignanesi lasciare alle giovani generazioni un patrimonio culturale che e' solo da invidiare.

E' questo lo scopo per il signor Livio Belci, inesauribile attivista e presidente della Comunita' degli italiani di Dignano.

Livio Belci

I piu' piccoli e quelli che al gioco partecipano immancabilmente ogni anno hanno reso anche questa Pasqua una giornata di festa.

Bruno Belci

Uno dei giocatori piu' assidui dignanesi e' il signor Bruno Belci, considerato da sempre uno dei migliori e che nel passato si sfidava sempre con la moneta di 50 lire.


FOTO: Privatni album

Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.