Život

Održat će se od 10. do 28. veljače

BIT ĆE SLATKO Predstavljeni 7. Dani mednih delicija središnje Istre

Ugostitelji će u svojim objektima tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda, koja se ove godine vraća u Pazin


 
3 min
Istra24

Ugostitelji će u svojim objektima tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda, koja se ove godine vraća u Pazin

Danas je u konobi Dišpet, u Zajcima pokraj Pićna, održana konferencija za medije kojom je najavljena gastronomska manifestacija Dani mednih delicija središnje Istre, koja se ove godine održava sedmi put. Na navedenoj su konferenciji sudjelovali direktorica TZ središnje Istre – Sanja Kantaruti, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan, predsjednik Udruge pčelara Lipa Pazin – Ranko Anđelini, načelnik Općine Pićan – Dean Močinić te vlasnik Konobe Dišpet – Elvis Zulijani.  

foto: Turistička zajednica središnje Istre

Ovogodišnji 7. Dani mednih delicija središnje Istre bit će održani od 10. do 28. veljače, a ugostitelji će u svojim objektima tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda, koja se ove godine vraća u Pazin.  Idealna je to prilika da se namirnica kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija – med – kuša u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela. A onda, 24. i 25. veljače, na Danima meda održat će se sajam. kupite med lokalnih proizvođača jer zima još uvijek nije gotova.

Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi naši gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica naše središnje Istre.

foto: Turistička zajednica središnje Istre

Organizator 7. Dana mednih delicija središnje Istre je, kao i prethodnih godina, Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.

Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta nudit će ugostiteljski objekti:

Agroturizam Dušani (Dušani, Pazin): Medica – Ravioli sa sirom i medom u umaku od kadulje – Svinjski kare u umaku od meda i pečeni krumpir, salata – Medena pita | 20 €

Agroturizam Stara Štala (Borut, Cerovlje): Makaruni u bijelom umaku s preljevom od meda – Restani krumpir, pečeno svinjsko meso u umaku od meda i sezonska salata – Palačinke sa skutom, grožđicama i medom – 1dcl kuhanog vina | 18 €

Boljunska konoba (Boljun): Uštipci s gorgonzolom i mascarponeom preliveni medom i suhe kobasice – Svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa te prilog – Semifredo od mandolata s preljevom od meda | 20 €

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Zapečeni mladi sir s medom i orasima – Piletina s curryjem i šarenom rižom – Palačinka sa skutom i medom | 18.60 €

Konoba-pizzera 2. peron (Cerovlje): Mousse od domaće skute sa srebrnim medom na kremi od cuke sa štapićem lisnatog tijesta ili Papreni njoki na žlicu s pjenom od sira u papru, urbanim sirom, orasima, grožđicama i rakijom od kuša – Tagliata od ramsteka s krokante krumpirom u crnom vinu – Savarin od griza sa suhim voćem u medu i ariom od maslinovog ulja | 25 €

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice – Istarski pijat (istarski pršut, ombolo, kobasice, panceta, skuta s medom) – Svinjski medaljoni u umaku od meda s palentom – Štrudla od jabuke s medom i orasima | 20 €

Tinjanski vijulin (Tinjan): Ravioli sa sirom u umaku od kadulje, oraha, skute i meda – Svinjsko carsko meso sous vide u marinadi od meda te broskva-krumpir – Medena lava sa semifredom od skute | 23 €


Nastavite čitati

Istra
 

S vama smo više od 1.000 dana, hvala što nas pratite

Česi se vraćaju u Fažanu ali ovaj put kao gazde. Praški fond Investika dobio je lokacijsku dozvolu za luksuzni hotel s pet zvjezdica tik uz fažansku rivu. Ali to nije sve, Česi na fažanskom priobalju planiraju uložiti najmanje 150.000.000 eura

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.