Život

pokazalo se učinkovito

Burza zdravstvenih radnika Istarske županije: 277 djelatnika odradilo gotovo 7.000 sati

Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije dr. Gordana Antić, koja je osmislila Burzu rada, izrazila je zadovoljstvo što se u proteklom razdoblju javio veliki broj zdravstvenih djelatnika, koji su izrazili spremnost pomoći ustanovama koje su u deficitu kadrova i tako održati ovaj prevažan sustav, a pritom i sami dodatno zaraditi


 
2 min
Istra24
Ilustracija

Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije dr. Gordana Antić, koja je osmislila Burzu rada, izrazila je zadovoljstvo što se u proteklom razdoblju javio veliki broj zdravstvenih djelatnika, koji su izrazili spremnost pomoći ustanovama koje su u deficitu kadrova i tako održati ovaj prevažan sustav, a pritom i sami dodatno zaraditi

U prvih osam mjeseci ove godine Burza zdravstvenih radnika pokazala se kao vrlo učinkovita mjera u osiguravanju nedostatnog kadra, te je kroz nju bilo uključeno ukupno 277 djelatnika, koji su odradili 6984 sati. Konkretno, kroz Burzu angažirano je 165 liječnika koji su odradili 4045 sati u Istarskim domovima zdravlja, Nastavnom zavodu za hitnu medicinu i Općoj bolnici Pula, a troškovi njihovog rada iznosili su 118.657,89 eura, što je pokriveno sredstvima samih ustanova. Također, angažirano je i 112 medicinskih sestara i tehničara, koji su odradili 2.939 sati, za što je, pak, Županija izdvojila 51.587,75 eura. 

Podsjetimo, koncem prošle godine Istarska županija je pokrenula burzu zdravstvenih radnika s ciljem ublažavanja problema nedostataka kadrova u ustanovama čiji je osnivač. Uključene ustanove su Opća bolnica Pula, Nastavni zavod za hitnu medicinu IŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo IŽ, Istarski domovi zdravlja, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, kao i Domovi za starije osobe u Puli, Novigradu, Rovinju i Raši.  

Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije dr. Gordana Antić, koja je osmislila Burzu rada, izrazila je zadovoljstvo što se u proteklom razdoblju javio veliki broj zdravstvenih djelatnika, koji su izrazili spremnost pomoći ustanovama koje su u deficitu kadrova i tako održati ovaj prevažan sustav, a pritom i sami dodatno zaraditi. 

- Problem nedostatka kadrova u zdravstvu i socijali je prisutan na razini države i Istra nije izolirani slučaj. Međutim, kontinuirano radimo na njegovo ublažavanju, a Burza je odličan primjer kvalitetnog upravljanja sustavom sve s ciljem pružanja pravovremena i kvalitetne zdravstvene zaštite svim našim građanima i samo je prvi korak u nizu osmišljenih mjera, istaknula je dr. Antić.


Nastavite čitati

Istra
 

Komunalni (ne)red u najvećem istarskom gradu psić Rio platio je glavom

Dok smo mjesecima uzaludno pokušavali dobiti kakvu-takvu informaciju o sudbini atraktivnog državnog zemljišta na Hidrobazi, koje sada ide u prodaju, čini se da je država, skupa s Brijuni rivijerom, imala sasvim drugačije planove. Zašto je odjednom promijenila mišljenje i je li na vidiku novi zainteresirani kupac čiju ponudu država nije mogla odbiti?

Istra
 

Nova sportska zgrada budućeg igrališta NK Peroj koštat će 80 tisuća eura

Novo igralište, koje će zauzeti mjesto postojećeg, neupotrebljivog i obraslog terena, bit će obogaćeno s nekoliko popratnih objekata, koji će sačinjavati infrastrukturu potrebnu za organizaciju utakmica i treninga, poput tribina, kontejnera za klupske prostorije te višemodularnog objekta sačinjenog od pet jedinica povezanih u funkcionalnu cjelinu

Istra
 

Napustio nas je igrač NK Istre, velik čovjek Elio Premate

"Elio Premate je za vrijeme svoje karijere kroz 60-te godine prošlog stoljeća upisao 135 nastupa za Istru, a njegov najistaknutiji trenutak u nogometnoj karijeri je za nas svakako bio pogodak protiv Zadra, koji je plasirao klub u 2. Jugoslavensku ligu (‘61/‘62), uz veliku feštu koja je uslijedila u Puli!"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.