Život

DAN CRVENIH HALJINA

Četvrtu godinu zaredom Danom crvenih haljina želi se podići svijest o specifičnostima moždanog udara kod žena

Dan crvenih haljina održava se četvrtu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora - Hrvatskog neurološkog društva, a ove godine u akciju su se uključile i hrabre žene koje su preboljele moždani udar


 
1 min
HINA
Ilustracija, Foto: Pixabay

Dan crvenih haljina održava se četvrtu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora - Hrvatskog neurološkog društva, a ove godine u akciju su se uključile i hrabre žene koje su preboljele moždani udar

U tijeku je javnozdravstvena edukativna akcija "Dan crvenih haljina" kojom se želi podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena.

Dan crvenih haljina održava se četvrtu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora - Hrvatskog neurološkog društva, a ove godine u akciju su se uključile i hrabre žene koje su preboljele moždani udar. 

Na taj način zajedno žele upozoriti na specifičnosti moždanog udara u žena, skrenuti pažnju na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i na potrebu promjene načina života.

"Moždani udar može se spriječiti brigom za vlastito zdravlje. Čak 80 posto moždanih udara može se prevenirati ako pripazimo na glavne čimbenike rizika na koje možemo utjecati, a to su: krvni tlak, šećerna bolest, povišene masnoće, pretilost, fizička neaktivnost, pušenje i alkohol", poručili su organizatori.

Akcija se već tradicionalno obilježava svečanom završnicom, a ove godine će to biti u petak, 4. veljače, u Zagrebu. Glavne zvijezde večeri bit će šest hrabrih žena u ulozi manekenki na reviji crvenih haljina koje su za njih dizajnirali Iva Karačić Design, Etno Mara, Krie Design, Duchess, Diana Viljevac i Ana Maria Ricov.

U susret Danu crvenih haljina organizirat će se javni nastupi stručnjaka, skupovi, edukativna predavanja na fakultetima i webinari.

Na društvenim mrežama akciju prati hashtag #nosicrveno koji poziva sve da u petak, 4. veljače, odjenu nešto crveno i na taj način pruže podršku.


Nastavite čitati

Šušković: Trenutno štrajka oko 5.000 pravosudnih djelatnika

''Danas je još i bolje raspoloženje među štajkašima nego prvog dana štrajka. Obavljaju se samo hitni poslovi, dok ostatak djelatnika ne radi'', kazala je Šušković za Hinu, istaknuvši da od početka štrajka u ponedjeljak u 7 sati do danas u podne nije stigla konkretna ponuda iz Vlade

Noćas hakirane internetske stranice HAK-a

HAK je izvijestio kako će tijekom dana podnijeti prijavu policiji zbog hakerskog napada te da će informirati javnost o ponovnom uspostavljanju svih HAK-ovih sadržaja i usluga na internetskim stranicama

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.