Život

godišnje svaki od nas baci 54 kila hrane

Disco soup s Kampanjolom u Savičenti - naučite iskoristiti ostatke hrane i smanjite otpad

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica


 
1 min
Borka Petrović

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica

Na eko-gastro radionici "Disco soup s Kampanjolom" koja će se održati u petak 14. lipnja u 19 sati, kuhat će se slasna jela od ostataka eko povrća, domaćeg sira i pivskog ječma.

Kuhat će se u Savičenti, u bireriji Kampanjola uz disko note majstora Marka Grpca iz Radione Re-Geppetto.

Radionica, na kojoj će polaznici učiti kako smanjiti otpad od hrane i kako kreativno iskorisiti ostatke hrane, održava se u  sklopu edukativnih aktivnosti Pula Herculanee i Zelene Istre.

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica.

Radionica je bespplatna, a javni događaj otvoren za sve. No potrebne su prijave na mail: ured@zelena-istra.hr

Prema podacima istraživanja koje je 2021. provelo Ministarstvo gospodarstva u Hrvatskoj godišnje nastane oko 290 tisuća tona otpada od hrane. Oko 76 posto tog otpada odnosi se upravo na kućanstva, što je 54 kilograma po stanovniku!

- Velik dio toga možemo izbjeći promjenom navika. Dođite na radionicu i naučite kako, pozivaju organizatori.


Nastavite čitati

Istra
 

Gradonačelnica Pazina o Kaštijunu: "Što mi radimo, što mi radimo? Plastika koju razdvajamo nije reciklabilna u najvećoj mjeri"

"Odgovornost je i na zagovarateljima tehnologije na Kaštijunu * Valerio Drandić nam je 2017. govorio da će nam čak bit smanjena cijena otpada jer da ćemo razvrstani otpad prodavati", kaže gradonačelnica * Grad je u naselju Šaini ponudio devet gradskih građevinskih parcela po povoljnim cijenama od 15 do 16 eura po kvadratnom metru, što je tri do četiri puta niže od tržišnih vrijednosti. Na natječaj je pristiglo 17 prijava. Pet parcela bit će prodano, nakon čega će četiri parcele biti ponuđene na ponovljeni javni poziv", kaže gradonačelnica Pazina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.