Život

godišnje svaki od nas baci 54 kila hrane

Disco soup s Kampanjolom u Savičenti - naučite iskoristiti ostatke hrane i smanjite otpad

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica


 
1 min
Borka Petrović

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica

Na eko-gastro radionici "Disco soup s Kampanjolom" koja će se održati u petak 14. lipnja u 19 sati, kuhat će se slasna jela od ostataka eko povrća, domaćeg sira i pivskog ječma.

Kuhat će se u Savičenti, u bireriji Kampanjola uz disko note majstora Marka Grpca iz Radione Re-Geppetto.

Radionica, na kojoj će polaznici učiti kako smanjiti otpad od hrane i kako kreativno iskorisiti ostatke hrane, održava se u  sklopu edukativnih aktivnosti Pula Herculanee i Zelene Istre.

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica.

Radionica je bespplatna, a javni događaj otvoren za sve. No potrebne su prijave na mail: ured@zelena-istra.hr

Prema podacima istraživanja koje je 2021. provelo Ministarstvo gospodarstva u Hrvatskoj godišnje nastane oko 290 tisuća tona otpada od hrane. Oko 76 posto tog otpada odnosi se upravo na kućanstva, što je 54 kilograma po stanovniku!

- Velik dio toga možemo izbjeći promjenom navika. Dođite na radionicu i naučite kako, pozivaju organizatori.


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO) U DUHU STARE ŽETVE Brtonigla slavila duh sela

Pšenica se vršila na autentičnoj vršalici iz 1938. godine * Više od 30 lokalnih obrtnika, proizvođača i udruga dočaralo je ugođaj pravog sela, od kuhanja gljivarskog kotlića, pripreme fuža, domaćih kolača, pletenja košara i ribarskih mreža, izrade instrumenata, do igranja karata, sajma antikviteta i ponude proizvoda nastalih po principu nulte kilometraže u sklopu brenda "L’Ortolano"

Pula
 

Tko je gledao kultni film "Dim"?

Inspiraciju je, kaže spiritus movens Šikuta Darko Pekica, "ukreja iz kultnega filma Dim, kadi je Harvey Keitel svako jutro sprid svoje tabakerije slikiva isti kadar lit i lit.  Duh tih Pekinih i Keitelovih litrati bi triba biti deboto isti, aš ka diferenca je mriž njujorške kružere i savičentinske?"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.