Život

godišnje svaki od nas baci 54 kila hrane

Disco soup s Kampanjolom u Savičenti - naučite iskoristiti ostatke hrane i smanjite otpad

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica


 
1 min
Borka Petrović

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica

Na eko-gastro radionici "Disco soup s Kampanjolom" koja će se održati u petak 14. lipnja u 19 sati, kuhat će se slasna jela od ostataka eko povrća, domaćeg sira i pivskog ječma.

Kuhat će se u Savičenti, u bireriji Kampanjola uz disko note majstora Marka Grpca iz Radione Re-Geppetto.

Radionica, na kojoj će polaznici učiti kako smanjiti otpad od hrane i kako kreativno iskorisiti ostatke hrane, održava se u  sklopu edukativnih aktivnosti Pula Herculanee i Zelene Istre.

Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica.

Radionica je bespplatna, a javni događaj otvoren za sve. No potrebne su prijave na mail: ured@zelena-istra.hr

Prema podacima istraživanja koje je 2021. provelo Ministarstvo gospodarstva u Hrvatskoj godišnje nastane oko 290 tisuća tona otpada od hrane. Oko 76 posto tog otpada odnosi se upravo na kućanstva, što je 54 kilograma po stanovniku!

- Velik dio toga možemo izbjeći promjenom navika. Dođite na radionicu i naučite kako, pozivaju organizatori.


Nastavite čitati

Istra
 

IDS šuti - koliko će ih koštati Paliagin napad?

Nije prvi put da u IDS-u svim silama pokušavaju obraniti neobranjivo. Tako je i sada u recentnom slučaju fizičkog napada rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage na rovinjskog ugostitelja Gordana Jurića * Objavljujemo imena i priče sportaša iz Istre koji su kroz povijest osvajali olimpijske medalje * U turističkoj patroli istražili smo što kažu turisti i turistički djelatnici u Medulinu o razlozima manjka gostiju * Nakon ljetnog upisnog roka na većini studijskih programa na pulskom Sveučilištu kvota se nije ispunila, a neke programe nije upisao nitko

Istra
 

Održana jubilarna 20. Gramperijada u Kašteliru

Kaštelirci su se predstavili i sa svojim vinama, craft pivom, rakijama i bezalkoholnim pićima lokalnih proizvođača, a posjetitelji su obilazili i čuvenu Butigu, jedinstvenu prodavaonicu čija se ponuda sastoji isključivo od proizvoda tamošnjih OPG-ova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.