Na eko-gastro radionici "Disco soup s Kampanjolom" koja će se održati u petak 14. lipnja u 19 sati, kuhat će se slasna jela od ostataka eko povrća, domaćeg sira i pivskog ječma.
Kuhat će se u Savičenti, u bireriji Kampanjola uz disko note majstora Marka Grpca iz Radione Re-Geppetto.
Radionica, na kojoj će polaznici učiti kako smanjiti otpad od hrane i kako kreativno iskorisiti ostatke hrane, održava se u sklopu edukativnih aktivnosti Pula Herculanee i Zelene Istre.
Radionicu vode naši poznati eko poljoprivrednici i proizvođači eko-bire Kampanjola Dorian Siljan i Darko Pekica.
Radionica je bespplatna, a javni događaj otvoren za sve. No potrebne su prijave na mail: ured@zelena-istra.hr
Prema podacima istraživanja koje je 2021. provelo Ministarstvo gospodarstva u Hrvatskoj godišnje nastane oko 290 tisuća tona otpada od hrane. Oko 76 posto tog otpada odnosi se upravo na kućanstva, što je 54 kilograma po stanovniku!
- Velik dio toga možemo izbjeći promjenom navika. Dođite na radionicu i naučite kako, pozivaju organizatori.