Pobjednice 24. dječjeg festivala "Veseli glasi – Voci allegre" Vita Viljanac i Bella Barbarić
Žiri je ocjenjivao intonaciju, interpretaciju, odnosno vokalnu izvedbu i scenski nastup, a odluku je bilo vrlo teško donijeti
Radionica se organizira kao uvod u nadolazeću manifestaciju "Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese" koja će se u Vodnjanu održati na Uskršnji ponedjeljak na Stanciji Buršić
Radionica se organizira kao uvod u nadolazeću manifestaciju "Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese" koja će se u Vodnjanu održati na Uskršnji ponedjeljak na Stanciji Buršić
U srijedu, 29. ožujka, s početkom u 17:30 na Stanciji Buršić održati će se radionica izrade tradicionalnih i modernih, slanih i slatkih jela koju će voditi poznata istarska slastičarka Dragica Lukin.
Radionica se organizira kao uvod u nadolazeću manifestaciju "Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese" koja će se u Vodnjanu održati na Uskršnji ponedjeljak s početkom u 13 sati na Stanciji Buršić.
Dragica Lukin, koja je dobila posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva, će zajedno s polaznicima edukacije pripremati tradicionalna uskršnja jela i predstaviti neke modernije izvedbe tradicionalnijih jela.
Prilika je ovo za sve polaznike da se upoznaju s običajima vezanim uz Uskrs kroz gastronomiju. Petkom se u Vodnjanu i okolici pripremala i jela posna hrana. Tradicionalno se pripremao bakalar s posuticama. Za Uskrs se pripremala tradicionalna špaleta u kombinaciji s jajima, mladim lukom, šparugama, palentom, fužima. Špaleta se tradicionalno priprema “a la giravolta”. Špaleta se polusuha reže nožem nešto deblje od pršuta te se potom okreće na toplom maslinovom ulju i na kraju zalijeva istarskom malvazijom ili teranom.
Uskrs je po tradiciji i sladak. Nekoliko jednostavnih, ali originalnih uskrsnih slastica, među kojima su pinca i jajarica.
Cijena radionice je 7 € a uključuje potrebne sastojke, aperitiv i čašu vodnjanskog pjenušca. Broj polaznika je ograničen a svoje mjesto na radionici moguće je rezervirati pozivom na broj 098 997 29 99.
Organizator ove slatke radionice je Stancija i pršutarna Buršić u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vodnjana.
Žiri je ocjenjivao intonaciju, interpretaciju, odnosno vokalnu izvedbu i scenski nastup, a odluku je bilo vrlo teško donijeti
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predan u pritvorsku jedinicu policije
Glavni cilj ovog projekta je brižno čuvati kulinarsku tradiciju naših dragih baka, a kako to radi nona Annamaria Benčić iz Šišana pogledajte u videu
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.