Život

AKCIJA MORE LJUBAVI

Ella Dvornik i Naš san njihov osmijeh na ljetovanje u Istru dovode djecu iz socijalno ugroženih obitelji

"Sama sam dijete mora. Dolazim iz Splita i užasno mi je tužno čuti da postoje djeca koja ne mogu ići na more i koja su ga vidjela samo na slikama. Sad živim u Istri i voljela bih da i drugi ovdje dođu i vide koliko je Istra predivna. Osim toga - želim svoj utjecaj na društvenim mrežama iskoristiti za dobre i lijepe stvari", kazala je danas u Puli Ella Dvornik, promotorica ovogodišnje humanitarne akcije "More ljubavi"


 
3 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini
Igor Loparić, Ella Dvornik i Petar Kerekeš

"Sama sam dijete mora. Dolazim iz Splita i užasno mi je tužno čuti da postoje djeca koja ne mogu ići na more i koja su ga vidjela samo na slikama. Sad živim u Istri i voljela bih da i drugi ovdje dođu i vide koliko je Istra predivna. Osim toga - želim svoj utjecaj na društvenim mrežama iskoristiti za dobre i lijepe stvari", kazala je danas u Puli Ella Dvornik, promotorica ovogodišnje humanitarne akcije "More ljubavi"

- Ove godine idemo glavom kroz zid! Ništa nas ne može zaustaviti!, ustvrdio je danas najavljujući akciju "More ljubavi", voditelj pulske humanitarne udruge Naš san njihov osmijeh, Igor Loparić.

Nakon dvije godine pauze "More ljubavi" plovi dalje

Akcija je pokrenuta još 2019. godine kada je u Istru stiglo stotinjak osoba, od čega pedeset i dvoje djece, slabijeg imovinskog stanja koji, nažalost, dotad nisu vidjeli more.

Igor Loparić

Naime, Igorova udruga već godinama posjećuje sve hrvatske županije te obilazi i daruje socijalno ugrožene obitelji. Upravo je njihovoj djeci namijenjena akcija "More ljubavi" koja je, posljednje dvije godine, zbog koronavirusa, bila na pauzi. Ove se godine nastavlja uz svesrdnu pomoć influencerice Elle Dvornik koja će akciju promovirati putem svojih društvenih mreža.

Promotorica akcije novopečena Istrijanka Ella Dvornik

Ella Dvornik

- Žalosno je što živimo u zemlji u kojoj je odlazak na more luksuz. Ja ću zato iskoristiti svoj utjecaj da potaknem što veći broj privatnih iznajmljivača i donatora da se priključe akciji. Nadam se velikom odazivu djece i velikim osmjesima na njihovim licima, kazala je Ella danas u Puli prilikom predstavljanja ovogodišnje akcije "More ljubavi".

Poziv donatorima i privatnim iznajmljivačima

Akcija ima otvoren račun za donacije pri Croatia banki d.d. koji glasi: HR8924850031500008723, a donirati možete do 13. lipnja. Sama provedba događat će se od 15. lipnja do 15. rujna.

Igor Loparić, Ella Dvornik i Petar Kerekeš

Također, pozivaju se i privatni iznajmljivači kod kojih će djeca boraviti, a s kojima će organizatori i roditelji potpisati ugovor kako bi svi znali koje su im obaveze i odgovornosti tijekom trajanja akcije.

- Nadamo se kako će iznajmljivači ponuditi smještaj u trajanju od sedam dana - bilo bi idealno od subote do subote. Naravno, pristat ćemo i na drugačije opcije. Vjerujemo kako će nam u Istru doći i štićenici raznih domova za djecu iz Hrvatske i okolnih zemalja. Donacije su nam potrebne za sve popratne troškove, ali i sadržaje koje djeci želimo ponuditi dok borave ovdje. Stoga, pozivam i vlasnike ugostiteljskih objekata, adrenalinskih parkova te ostalih sličnih objekata da budu kap u našem moru ljubavi, pozvao je Loparić.

"More ljubavi" po prvi puta i na Fratarskom otoku

Od ove godine, djeca koja će boraviti u Istri, imat će i mogućnost kampiranja na Fratarskom otoku.

Petar Kerekeš

- Za početak, primit ćemo barem desetero djece na tjedan dana pa ćemo sigurno i taj segment akcije razvijati u godinama koje dolaze. I ja sam 2019. godine primio dvije obitelji, tako da jako dobro znam koliko vrijede njihova sreća i zahvalnost. Bilo je to jedno predivno iskustvo, kazao je Petar Kerekeš, tajnik novoosnovane Udruge Fratarski otok.

Želim svoj utjecaj na društvenim mrežama iskoristiti za dobre i lijepe stvari

Ella Dvornik

Dobrobiti društvenih mreža

Kako bi sreće i zahvalnosti bilo što više, u akciju se ove godine po prvi puta, dakle, uključila influencerica Ella Dvornik koja na svom Instagram profilu ima 538 tisuća pratitelja. Brojka je to koja zasigurno može doprinijeti masovnijem odazivu privatnih iznjamljivača iz cijele Istre.

- Sama sam dijete mora. Dolazim iz Splita i užasno mi je tužno čuti da postoje djeca koja ne mogu ići na more i koja su ga vidjela samo na slikama. Tako da, čim su mi se organizatori javili, odmah sam pristala. Sad živim u Istri i voljela bih da i drugi ovdje dođu i vide koliko je Istra predivna. Osim toga - želim svoj utjecaj na društvenim mrežama iskoristiti za dobre i lijepe stvari, zaključila je danas Dvornik.


Nastavite čitati

Istra
 

Sivo nebo i dugine boje prvog dana ljeta

Zbog velike koncentracije saharske prašine danas je nebom nad Istrom bilo žućkasto-sivo. Prvi dan ljeta, vruće je bilo, ali smo sunce jedva vidjeli. Pozitivno šarenilo u ovaj sivi dan unijela je reakcija gradonačelnika Pule Filipa Zoričića koji je oštro osudio natpise neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, koji su danas osvanuli uoči subotnje prve Parade ponosa na više lokacija u Puli i Medulinu * Sutra: hoće li Irena Hrstić ostati na čelu pulske Opće Bolnice. Jesu li vodnjanski turistički djelatnici spremni za sezonu

Istra
 

"Polivocalità di tradizione - Tradicijsko višeglasje”: sutra u Šišanu koncert glazbe iz etno baštine

Manifestacija je pokrenuta sa željom da se na jednom mjestu prikaže tradicijska glazba Istre – kanat, tarankanje, bugarenje, mantignade, bitinade, canto a pera, canto a la longa, tj.diskantno dvoglasje uz zajednički nazivnik – stil tijesnih intervala koje se nalazi na Listi zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a od 2009. godine i na UNESCO-vom Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.