Život

iz općinskog proračuna 400.000 kuna

Fažana: Stipendije za 48 studenata, svakom mjesečno od 500 do tisuću kuna

U tijeku akademske godine stipendija se isplaćuje devet mjeseci, i to od 01. listopada tekuće do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine. U  proračunu Općine Fažana za studentske stipendije u ovoj godini predviđeno 400.000 kuna


 
1 min
Istra24
Općina Fažana

U tijeku akademske godine stipendija se isplaćuje devet mjeseci, i to od 01. listopada tekuće do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine. U  proračunu Općine Fažana za studentske stipendije u ovoj godini predviđeno 400.000 kuna

Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju s ukupno 48 studenata s područja Općine Fažana za aktualnu akademsku godinu održano je u prostorijama MMC-a Fažana.

Visina iznosa stipendije kreće se u rasponu od od 500 do 1.000 kuna mjesečno, ovisno o utvrđenim bodovima po kriterijima određenima Pravilnikom o utvrđivanju kriterija za dodjelu studentskih stipendija.

Na temelju provedenog javnog natječaja, načelnik Općine Fažana Radomir Korać potpisao je Ugovor o stipendiranju sa studentima.

Temeljem Odluke o dodjeli stipendija od 03. ožujka 2022. godine, pravo na dodjelu studentske stipendije ostvarili su studenti koji su temeljem kriterija prikupili 40 i više bodova.

U tijeku akademske godine stipendija se isplaćuje devet mjeseci i to od 01. listopada tekuće do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.

Sredstva predviđena u proračunu Općine Fažana za studentske stipendije u 2022. godini iznose ukupno 400.000 kuna.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su načelnik Općine Fažana Radomir Korać i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Fažana Darko Smoljan.

Načelnik Radomir Korać čestitao je svim studentima na ostvarenom uspjehu te im poželio sreću u daljnjem školovanju.


Nastavite čitati

Istra
 

Javni radovi u Puli u pravilu skuplji od plana, a to vrijedi i za rolo garažu

Sutra otkrivamo koliko je zapravo koštala rolo garaža u Puli te pišemo o gospodarenju otpadom: u Ližnjanu napokon kreće projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, a u pulskoj industrijskoj zoni još jedno iduće godine * Turistička sezona kreće, turisti i kupači preplavit će pulske obale, ali na potezu od Valovina do Galebovih stijena (Golubovih, ako vam je draže), drugi ljudi brinu o egzistenciji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.