Život

UTROŠENO 'SOLIDNIH' 20 KILOGRAMA ŠPARUGA

(FOTO) FRITAJA ZA SVE! Na pulskom markatu zamirisala tradicionalna 'uskršnja padela'

Kada su namirnice u pitanju, brojke su, i ovdje možemo reći tradicionalno, ogromne! Jaja je utrošeno, ni manje ni više, nego 1.600 komada!


 
1 min
Maja Jokanović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Kada su namirnice u pitanju, brojke su, i ovdje možemo reći tradicionalno, ogromne! Jaja je utrošeno, ni manje ni više, nego 1.600 komada!

Zamirisalo je i jutros kraj pulskog markata, kao i svake godine na Veliku subotu, na uskršnju padelu, odnosno dobru, frišku, toplu fritaju sa šparugama!

Kada su namirnice u pitanju, brojke su, i ovdje možemo reći tradicionalno, ogromne!

Jaja je utrošeno, ni manje ni više, nego 1.600 komada! Zatim je tu bilo čak 20 kilograma šparuga, a nasjeckalo se i oko pet kilograma kapule.

Sve skupa, u pjatima se skupilo 700-injak porcija fritaje, za čiju je pripravu, kao i prethodnih godina, bio zadužen Budimir Žižović Žižo.

Mi vam donosimo galeriju fotografija ovog radosnog i mirisnog jutra u središtu Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

Međunarodni edukativni program Contemporary Performance Practices (CPP) u INK-u završava javnom prezentacijom

"Polaznici ovogodišnje radionice su zaista genijalni. Veliko mi je zadovoljstvo gledati kako umjetnici iz različitih krajeva svijeta istražuju zajedničke dodirne točke u izvedbenim praksama. Na nepoznatom terenu susreću se plesači, redatelji, glumci i dramaturzi – dijele iskustva, razvijaju zajedničku energiju i uče jedni od drugih", istaknuo je voditelj radionice Ivan Talijančić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.