Subotnje jutro uz lijepo vrijeme dovoljno je da izmami Puležane u šetnju ili na tržnicu po ceker - dva voća i povrća, koliko im već prilike dozvoljavaju. Štandovi su prepuni raznolikih boja i okusa, a našlo se i jagoda koje su klinci već jeli dok su trčkarali okolo.
Pored centralne zgrade tržnice, jutros se pripremala sad već tradicionalna Uskršnja padela sa omiljenom fritajom sa šparugama koja je zamirisala i skupini turista koji su oduševljeno promatrali spremanje jela komentirajući "magičnu boju domaćih jaja kakvu oni ne vide kući". Nikad više mobitela i fotoaparata zabilježilo je pripremu ovog tradicionalnog jela, a veliki broj znatiželjnih očiju, ali i ustiju okupio se oko novinara Budimira Žižovića i ostalih kuhara koji su mješali šparuge, mladi luk i fritaju od 1.500 jaja. Neki su bili nestrpljivi, drugi su pak uživali kao gušteri na suncu dok su treći lagano plesuckali na mjestu uz ritmove obrade pjesama koje je izvodila grupa Side Effects, čekajući svoju porciju koje su na kraju bile podjeljene u rekordnom roku.
Uskoro je postalo tijesno oko stolova gdje se djelila fritaja, ali i na cijelom trgu 1. svibnja pa se more ljudi lagano razlilo po terasama ispijajući kavu ili šećući po Flanatičkoj gdje se održava sajam antikviteta i rabljenih proizvoda razgledavaći djeliće povijesti prije nego se upute kući i spreme za sutrašnji blagdan.