Život

'PRONALAZE LI SE KRIMINALCI KAO U TV SERIJAMA?'

(FOTO) OTISCI PRSTIJU, 'PIJANE NAOČALE' I PRESRETAČ Pedesetak ližnjanskih osnovnoškolaca posjetilo sjedište istarske policije

Mališane je zanimalo sve o radu kriminalističkih tehničara, a policijski službenici su im otkrili i detalje o otiscima papilarnih linija pa su za uspomenu na ovaj posjet kućama ponijeli papiriće sa svojim otiscima pristića. Najveći hit očekivano je bio - automobil presretač


 
1 min
Istra24

Mališane je zanimalo sve o radu kriminalističkih tehničara, a policijski službenici su im otkrili i detalje o otiscima papilarnih linija pa su za uspomenu na ovaj posjet kućama ponijeli papiriće sa svojim otiscima pristića. Najveći hit očekivano je bio - automobil presretač

Kako bi se bolje upoznali s policijskim poslom, sjedište istarske policije i Policijsku postaju Pula-Pola jučer je posjetilo pedesetak ližnjanskih osnovaca.
Policijski službenici mališanima su približili što sve radi policija i dočarali im kako izgleda jedan radni dan policajca, a odgovarali su i na brojna pitanja koja su djeca imala o policijskoj službi i policijskim postupanjima, ocjenjivanju policajaca i njihovom obrazovanju.


Nakon što je zamjenik načelnika Policijske postaje Pula - Pola Danijel Kupčak uvodno pozdravio djecu, školarci su razgledali šaltere upravnih poslova, a potom su sa zanimanjem obišli dežurstvo policijske postaje, prostorije za zadržavanje i ispitivanje. Zanimalo ih je sve o radu kriminalističkih tehničara te da li se tragovi pronalaze kao u televizijskim serijama, kažu iz PU istarske. Otkrili su detalje o otiscima papilarnih linija, a za uspomenu na svoj posjet policiji kućama su ponijeli papiriće sa svojim otiscima.


U kratkom predavanju prilagođenom njihovoj životnoj dobi saznali su ponešto i o raznim oblicima ovisnosti te su se osvijestili kakva je vizija osobe koja je pod utjecajem alkohola isprobavši ''pijane naočale''.
Svoj posjet završili su razgledavanjem policijskih vozila. Iako su svi sa zanimanjem promotrili popularnu policijsku ''maricu“, gotovo da nije bilo djeteta koje se nije poželjelo fotografirati u policijskom presretaču.


Foto PU istarska

Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.