Život

Neke ekipe na kvizovima od samih početaka

(FOTOGALERIJA) Sinoć proslavljeno pet godina od prvog kviza održanog u Rock Caffeu

Počelo je tako što smo došle na ideju da imamo neku zanimaciju za studente i kviz smo pokrenule upravo zato da bi studenti imali gdje izaći preko tjedna. Ja sam bila u Osijeku na pub kvizu i kada sam došla ovdje, predložila sam Matei ideju da pokenemo svoj kviz u Rock Caffeu jer smo tu najčešće izlazile, rekla nam je Elizabeta Jurkić


 
2 min
Matea Čelebija

Počelo je tako što smo došle na ideju da imamo neku zanimaciju za studente i kviz smo pokrenule upravo zato da bi studenti imali gdje izaći preko tjedna. Ja sam bila u Osijeku na pub kvizu i kada sam došla ovdje, predložila sam Matei ideju da pokenemo svoj kviz u Rock Caffeu jer smo tu najčešće izlazile, rekla nam je Elizabeta Jurkić

Na jučerašnji datum 2017. godine, održan je prvi kviz u Rock Caffeu, koji su organizirale studentice Filozofskog fakulteta u Puli, Matea Glavinić i Elizabeta Jurkić.

Potrefilo se tako da im petogodišnji rođendan pada baš na srijedu kada se po rasporedu i održava kviz. Naime, već pet godina, svake druge srijede, kvizaši svoje znanje odmjeravaju upravo na ovome mjestu. Zanimljivo je također, da su neke od sinoć pristunih ekipa, u stalnoj postavi i redoviti sudionici kviza od samih njegovih početaka.

Tom prigodom Matea i Elizabeta organizirale su slavljenički kviz kojim su ujedno i zahvalile svojim stalnim posjetiteljima.

Stari kvizaši kažu - uvijek je bolje doć' u kafić, pit' pivo i odgovarat na pitanja, nego samo pit' pivo

Stara kvizaška

Iako je ovaj kviz samo jedan u nizu koji se u posljednje vrijeme sve češće organiziraju u Puli, brojni kvizaši su nam rekli da im je upravo ovaj kviz najdraži. Naime, ovo je jedini pulski kviz u kategorijama.

- Počelo je tako što smo došle na ideju da imamo neku zanimaciju za studente i kviz smo pokrenule upravo zato da bi studenti imali gdje izaći preko tjedna. Ja sam bila u Osijeku na pub kvizu i kada sam došla ovdje, predložila sam Matei ideju da pokenemo svoj kviz u Rock Caffeu jer smo tu najčešće izlazile, rekla nam je Elizabeta dodavši da je prvotna ideja bio isključivo studentski kviz, no da su se ubrzo počele okupljati iskusne ekipe, podignuvši time kvalitetu samog kviza.

Kako nam je ispričala Matea, nju, Elizabetu i njihov kviz iskusni su kvizaši brzo prihvatili i bili im podrška, a danas su najviše zahvalne na konsktruktivnim kritikama i savjetima koji su im pomogli u održavanju ovog kviza.

Matea, Elizabeta i Wendy

- Dobivale smo konstruktivne kritike. Sjećam se jedne jako važne kada smo na prvom ili drugom kvizu imali dva ista odgovora i kada mi je jedan kvizaš rekao da po kvizačkom kodeksu u istom kvizu ne mogu biti dva ista odgovora. Kroz kritike i pohvale smo se izgradile, ispričala nam je Matea kazavši da misli kako je njihov koncept kviza jako dobar i prepoznatljiv te da se upravo zbog toga ekipe stalno i vraćaju.

Također, Matea i Elizabeta su nam rekle da i dalje planiraju nastaviti s ovim kvizom te da će truditi svaki sljedeći napraviti još boljim.

Valja napomenuti da je ovo izdanje kviza, uz rođendansku notu, sadržavalo i onu humanitarnu, pa su tako svi posjetitelji mogli donirati novac ili potrepštine koje će Crveni križ preusmjeriti ukrajinskom stanovništvu koje je pod najezdom rata, pobjeglo iz svojih domova u druge zemlje.


FOTO: Privatni album

Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.