republika - dugi
Život

Neke ekipe na kvizovima od samih početaka

(FOTOGALERIJA) Sinoć proslavljeno pet godina od prvog kviza održanog u Rock Caffeu

Počelo je tako što smo došle na ideju da imamo neku zanimaciju za studente i kviz smo pokrenule upravo zato da bi studenti imali gdje izaći preko tjedna. Ja sam bila u Osijeku na pub kvizu i kada sam došla ovdje, predložila sam Matei ideju da pokenemo svoj kviz u Rock Caffeu jer smo tu najčešće izlazile, rekla nam je Elizabeta Jurkić


 
2 min
Matea Čelebija

Počelo je tako što smo došle na ideju da imamo neku zanimaciju za studente i kviz smo pokrenule upravo zato da bi studenti imali gdje izaći preko tjedna. Ja sam bila u Osijeku na pub kvizu i kada sam došla ovdje, predložila sam Matei ideju da pokenemo svoj kviz u Rock Caffeu jer smo tu najčešće izlazile, rekla nam je Elizabeta Jurkić

Na jučerašnji datum 2017. godine, održan je prvi kviz u Rock Caffeu, koji su organizirale studentice Filozofskog fakulteta u Puli, Matea Glavinić i Elizabeta Jurkić.

Potrefilo se tako da im petogodišnji rođendan pada baš na srijedu kada se po rasporedu i održava kviz. Naime, već pet godina, svake druge srijede, kvizaši svoje znanje odmjeravaju upravo na ovome mjestu. Zanimljivo je također, da su neke od sinoć pristunih ekipa, u stalnoj postavi i redoviti sudionici kviza od samih njegovih početaka.

Tom prigodom Matea i Elizabeta organizirale su slavljenički kviz kojim su ujedno i zahvalile svojim stalnim posjetiteljima.

Stari kvizaši kažu - uvijek je bolje doć' u kafić, pit' pivo i odgovarat na pitanja, nego samo pit' pivo

Stara kvizaška

Iako je ovaj kviz samo jedan u nizu koji se u posljednje vrijeme sve češće organiziraju u Puli, brojni kvizaši su nam rekli da im je upravo ovaj kviz najdraži. Naime, ovo je jedini pulski kviz u kategorijama.

- Počelo je tako što smo došle na ideju da imamo neku zanimaciju za studente i kviz smo pokrenule upravo zato da bi studenti imali gdje izaći preko tjedna. Ja sam bila u Osijeku na pub kvizu i kada sam došla ovdje, predložila sam Matei ideju da pokenemo svoj kviz u Rock Caffeu jer smo tu najčešće izlazile, rekla nam je Elizabeta dodavši da je prvotna ideja bio isključivo studentski kviz, no da su se ubrzo počele okupljati iskusne ekipe, podignuvši time kvalitetu samog kviza.

Kako nam je ispričala Matea, nju, Elizabetu i njihov kviz iskusni su kvizaši brzo prihvatili i bili im podrška, a danas su najviše zahvalne na konsktruktivnim kritikama i savjetima koji su im pomogli u održavanju ovog kviza.

Matea, Elizabeta i Wendy

- Dobivale smo konstruktivne kritike. Sjećam se jedne jako važne kada smo na prvom ili drugom kvizu imali dva ista odgovora i kada mi je jedan kvizaš rekao da po kvizačkom kodeksu u istom kvizu ne mogu biti dva ista odgovora. Kroz kritike i pohvale smo se izgradile, ispričala nam je Matea kazavši da misli kako je njihov koncept kviza jako dobar i prepoznatljiv te da se upravo zbog toga ekipe stalno i vraćaju.

Također, Matea i Elizabeta su nam rekle da i dalje planiraju nastaviti s ovim kvizom te da će truditi svaki sljedeći napraviti još boljim.

Valja napomenuti da je ovo izdanje kviza, uz rođendansku notu, sadržavalo i onu humanitarnu, pa su tako svi posjetitelji mogli donirati novac ili potrepštine koje će Crveni križ preusmjeriti ukrajinskom stanovništvu koje je pod najezdom rata, pobjeglo iz svojih domova u druge zemlje.


FOTO: Privatni album

Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska umirovljenica: "Rekla sam dosta! Nema pravo pucati na mene, sve sam snimila. Pod cijenu života branit ću pravo da sjednem na zidić i pomazim Vegu"

Najprije je vikao na mene, da mu skupljam štakore, da nemam što tu sjediti. Onda je po cijeloj dužini zida pobacao zemlju kako ne bih mogla sjediti, zatim me počeo tjerati prskajući me vodom. To sam prijavila policiji, no nakon toga napadi su bili sve žešći, ispričala nam je Puljanka * Policijski službenici u 2023. i 2024. godini u tri su navrata postupali po dojavama u Nazorovoj ulici poradi nesuglasica između građana koje su nastale u svezi hranjenja mačaka

Pula
 

Rozalija Javoran, dobitnica Grba Grada Pule: "Bilo je otpora pojedinaca, no gotovo svi zahtjevi roditelja djece s teškoćama su usvojeni"

Nije bilo lako, održala sam brojne prezentacije rada, sastanke na kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat iz Rovinja. Iako je bilo otpora nitko nije mogao ostati imun na činjenice, na brojne probleme koje s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, na njihove vapaje i u roku od godinu dana većina je zahtjeva, koje smo u radu zajednički postavili kao ciljeve, doista i riješena, veli Javoran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.