Život

NAJUKUSNIJE SU NA DAN SVETOGA JOSIPA

GASTRONOMSKI EVENT U LIMSKOM KANALU: Sutra je "Dan limskih oštriga"

Limske oštrige (kamenice) najpoznatija su vrsta školjke iz ovoga zaljeva, koja se odlikuje svojim svojstvima i razlikuje u odnosu na kamenice iz drugih područja upravo zbog specifičnih svojstava Limskoga zaljeva * Na rivi će se u periodu od 12 do 17 sati otvarati svježe oštrige, a uz gastronomsku ponudu, nedjeljno popodne na Limu posjetitelji će moći upotpuniti i vožnjama brodom Limskim zaljevom u trajanju od 45 minuta


 
2 min
Istra24
Ilustracija: Pixabay

Limske oštrige (kamenice) najpoznatija su vrsta školjke iz ovoga zaljeva, koja se odlikuje svojim svojstvima i razlikuje u odnosu na kamenice iz drugih područja upravo zbog specifičnih svojstava Limskoga zaljeva * Na rivi će se u periodu od 12 do 17 sati otvarati svježe oštrige, a uz gastronomsku ponudu, nedjeljno popodne na Limu posjetitelji će moći upotpuniti i vožnjama brodom Limskim zaljevom u trajanju od 45 minuta

Sutra s početkom u podne u Limskom kanalau će se održati prvo izdanje manifestacije Dan limskih oštriga.

Limske oštrige (kamenice) najpoznatija su vrsta školjke iz ovoga zaljeva, koja se odlikuje svojim svojstvima i razlikuje u odnosu na kamenice iz drugih područja upravo zbog specifičnih svojstava Limskoga zaljeva. Brojni podmorski izvori - vrulje, uzrokuju more smanjenog saliniteta, a izražena temperaturna kolebanja, visoka koncentracija kisika i manja prozirnost nego na otvorenom moru utječu na bogastvo planktona, a time i razvoj raznolike flore i faune.

foto: Manuel Angelini

Zbog svega je toga ovo područje povoljno za školjkarstvo, koje na Limu ima višestoljetnu tradiciju. Oštrige su najsočnije zimi i u kasno proljeće, u što će se posjetitelji Dana limskih oštriga moći uvjeriti već ove nedjelje u Limskom zaljevu.

Vjeruje se da su oštrige najpunije i najukusnije na dan svetoga Josipa, a upravo u tom terminu održat će se ova nova manifestacija, i to na izvornoj lokaciji, odnosno rivi Limskoga zaljeva.  Posjetitelji će od 12 sati moći uživati u limskim oštrigama, kao i lokalnim vinima Lunika te slasticama iz restorana Viking, a sve će to biti popraćeno i glazbenim programom.

Također, u restoranu Viking tog će se dana nuditi i posebno jelo na bazi oštriga. Na rivi će se u periodu od 12 do 17 sati otvarati svježe oštrige, a uz gastronomsku ponudu, nedjeljno popodne na Limu posjetitelji će moći upotpuniti i vožnjama brodom Limskim zaljevom u trajanju od 45 minuta, a polasci broda bit će u 13, 14:30 i 16 sati, po promotivnim cijenama od 5 eura za odrasle i 3 eura za djecu do 12 godina.


Nastavite čitati

Istra
 

TUŽNO I STRAŠNO: Dan ćemo pamtiti po ubojstvu i samoubojstvu

U mjestu Đuba, kod Umaga, muškarac iz obližnjih Radina vatrenim je oružjem ubio supružnicu te potom presudio sam sebi: to je drugi femicid u Istri u zadnje tri godine * Napokon su gotovi radovi u Valturskoj ulici u Puli, sutra se pušta u promet, a žitelji Ripende mogu se radovati jer je danas potpisan milijunski ugovor za obnovu škole * Sutra se bavimo troškovima kandidata za župana / županicu u predizbornoj kampanji, pišemo i o financijskim problemima u koje je upao rovinjski Komunalni servis te ćemo objaviti i predizborne intervjue s Corradom Dussichem i Bruno Savronom, kandidatima za dogradonačelnika Talijana Buja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.