Život

UDRUGA RODA

GrowingApp - Nova besplatna mobilna aplikacija za roditelje na hrvatskom jeziku

-U svom radu se često susrećemo s upitima roditelja i time smo se vodile u kreiranju sadržaja aplikacije. Jednostavno, vremenski pogođeno i temeljeno na najnovijim informacijama, Growing, zaista pruža sve informacije koje roditeljima trebaju u prvim godinama života djeteta, rekle su autorice iz Rode


 
1 min
Istra24
Pixabay

-U svom radu se često susrećemo s upitima roditelja i time smo se vodile u kreiranju sadržaja aplikacije. Jednostavno, vremenski pogođeno i temeljeno na najnovijim informacijama, Growing, zaista pruža sve informacije koje roditeljima trebaju u prvim godinama života djeteta, rekle su autorice iz Rode

Udruga Roda razvila je mobilnu aplikaciju Growing (GrowingApp), koja odgovara na najčešća pitanja i nedoumice roditelja iz tjedna u tjedan i mjeseca u mjesec, poručuju iz udruge Roditelji u akciji - RODA.

Growing korisnicama i korisnicima nudi preko 200 informativnih tekstova na hrvatskom jeziku iz područja:

  • Ženskog zdravlja u babinju
  • Dojenja i nadohrane
  • Uvođenja dohrane
  • Rasta i razvoja djece
  • Obiteljske i partnerske dinamike
  • Roditeljskih vještina i izazova roditeljstva
  • Prava roditelja i djece

… uz posebne članke namijenjene tatama.

-U svom radu se često susrećemo s upitima roditelja i time smo se vodile u kreiranju sadržaja aplikacije. Jednostavno, vremenski pogođeno i temeljeno na najnovijim informacijama, Growing, zaista pruža sve informacije koje roditeljima trebaju u prvim godinama života djeteta. Growing je naišao na veliki interes pa je u samo nekoliko mjeseci aplikaciju počelo koristiti preko 4000 roditelja, a taj broj raste iz dana u dan, poručile su iz Rode.

Aplikacija je dostupna na šest jezika, a razvijena je s partnerskim udrugama iz Češke, Mađarske, Španjolske i Slovenije. U potpunosti je besplatna i bez reklama, a izradu je financirao Erasmus+ Program Europske unije, uz sufinanciranje Grada Zagreba i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj nije komercijalan, a zaštita podataka je u skladu s odredbama GDPR-a, što znači da se podaci ne dijele trećim stranama.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje, a roditelji je mogu preuzeti na stranici http://growingapp.eu/hr.

Za potrebe pripreme aplikacije autorice su oformile tim koji je uključivao certificirane i laičke savjetnice za dojenje, primalje, psihologinje, doule, savjetnice za nošenje djece i savjetnice za auto sjedalice.


Nastavite čitati

Prosvjed na Bačvicama: "Ne damo našu obalu"

Prosvjednici su u pismu također pozvali saborske zastupnike da - u slučaju da se predlagatelj ogluši o iznesene zahtjeve - ne daju svoj glas za takav zakon, koji ne bi bio samo neustavan, nego bi zasigurno, kako je navedeno, bio čin stvarne izdaje interesa svih građana Republike Hrvatske

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.