Život

Ruta je duga četiri kilometara

“Hoditi i zdravi biti": U petak Pazinjani će pješačiti od Trga slobode preko mosta Vršić do Gortanovog brijega

Već od 16:00 sati zainteresiranima će na raspolaganju biti patronažne sestre Istarskih domova zdravlja, Ispostave Pazin koje će besplatno kontrolirati krvni tlak i provjeriti razinu šećera u krvi * Na vrhu Goratnovog brijega bit će postavljeni sportski poligoni i organizirano mini natjecanje za cijelu obitelj


 
2 min
Istra24

Već od 16:00 sati zainteresiranima će na raspolaganju biti patronažne sestre Istarskih domova zdravlja, Ispostave Pazin koje će besplatno kontrolirati krvni tlak i provjeriti razinu šećera u krvi * Na vrhu Goratnovog brijega bit će postavljeni sportski poligoni i organizirano mini natjecanje za cijelu obitelj

Hoditi i zdravi biti – Pazin pješači u petak, 19. travnja
Grad Pazin poziva sve ljubitelje hodanja i zdravog načina života da se u petak, 19. travnja 2024. godine pridruže javnozdravstvenoj pješačkoj manifestaciji “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” i aktivno sudjeluju u akciji hodanja.

Cilj ove hvale vrijedne manifestacije, čiji je organizator i inicijator Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, je promocija pješačenja kao prevencije bolesti srca i krvožilnog sustava.

Popodne u petak, 19. travnja rezervirano za svih - okupljanje na Trgu slobode u 17 sati Navedenog datuma, okupljanje za sve zainteresirane građane i građanke, djecu i mlade koji žele učiniti korak dalje za svoje zdravlje je na Trg slobode u 17:00 sati.

Već od 16:00 sati zainteresiranima će na raspolaganju biti patronažne sestre Istarskih domova zdravlja, Ispostave Pazin koje će besplatno kontrolirati krvni tlak i provjeriti razinu šećera u krvi. Za zagrijavanje prije samog starta pobrinut će se Sportska igraonica i univerzalna sportska škola SPORT 4+.

Ruta pješačenja kreće od Trga slobode preko mosta Vršić do Gortanovog brijega pod vodstvom Planinarskog društva „Pazinka“ iz Pazina. Dužina staze je cca 4 kilometra u jednom smjeru, a pogodna je i za dječja kolica. Po dolasku na Gortanov brijeg sudionicima će biti podijeljene jabuke, a moći će i ponovno izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Kako bi se dodatno zabavili, za sve koji žele na vrhu Goratnovog brijega bit će postavljeni sportski poligoni i organizirano mini natjecanje za cijelu obitelj.

Planirani povratak na Trg slobode je oko 20:00 sati. Jutro rezervirano za dječja pješačenja Istog dana, jutro je rezervirano za najmlađe, odnosno djecu Matičnog vrtića „Olga Ban“ Pazin, a očekuje se oko 300 - tinjak polaznika/ca vrtića i jaslica. Program je prilagođen uzrastu, a održat će se na stadionu Sportskog centar Egidije Mariona od 9:30 sati. ŠRK Vita i Pazinski sprintići, ovisno o uzrastu, povesti će tako aktivnosti i zagrijati najmlađe sudionike ove manifestacije za kraću stazu po gradu te malo dužu opciju pješačenja za nešto stariju djecu, uz pratnju stručnog osoblja vrtića i zdravstvene voditeljice.

Pridružite se ugodnoj šetnji Pazinom i učinite korak naprijed za svoje zdravlje!


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO) Dan otvorenih podruma donio druženje i veselje u vodnjansku vinariju Medea

Ovaj se događaj organizira tijekom nedjelje, kako bi što više ljudi moglo odvojiti malo vremena za obilazak vinarija", kaže enolog Marko Krstačić. Posjetitelji su puni riječi hvale, a mnogi smatraju kako bi  manifestacija trebala biti učestalija, jer im se interval od godinu dana čini predugim, kako za degustaciju vina, tako i za druženje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.