Na ribarski mol u Medulinu 12. i 13. kolovoza vraća se drugo ovogodišnje izdanje Festivala "Hook&Cook".
Ovoga puta u goste dolaze chefovi David Skoko iz Banjola i Hrvoje Hrvatin iz Labina. Za glazbenu kulisu manifestacije pobrinut će se Music After dinner te Soul Print. Program obje večeri započinje u 19 sati.
Na predstavljanju manifestacije načelnik Općine Medulin
Ivan Kirac istaknuo je njen značaj za lokalno stanovništvo i gospodarstvenike dok se
Mihael Idžaković, direktor TZ Općine Medulin nadovezao rekavši kako se trenutno na području Medulin Riviere odmara 1,8 milijuna gostiju, što je rezultat iznad svih očekivanja i za 2,5 posto bolja brojka u odnosu na 2019. godinu.
Najveći dio gostiju, naglasio je, boravi u kampovima, koji su zbog izrazito lijepog i suhog vremena – unatoč požarnoj sezoni – najbolji mamac za dulji boravak na destinaciji. Svim tim ljudima treba ponuditi i kvalitetne sadržaje i doživljaje, najbolje što lokalni ljudi mogu pružiti, a "Hook&Cook“ to i jest, kazao je.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo notu pa su tijekom festivala organizirane i edukativne radionice za profesionalne kuhare.
Siniša Pavlović, vlasnik branda „Hook&Cook“ podsjetio je kako im je, pri organizaciji festivala, idejno bilo važno pridati veću pozornost samoj ribi kao kvalitetnoj namirnici te većoj i češćoj konzumaciji morskih plodova općenito.
- Odgovorno ribarenje, uz poštivanje okoliša i suradnju sa znanstvenim institucijama za nas je neprocjenjivo kao, i uz minimalan utjecaj na okoliš, dati čim veću važnost kvaliteti
lokalne ponude. Smatram da bi ribu trebalo uvijek koristiti kao namirnicu na svim
feštama u ribarskim mjestima,kazao je Pavlović.
Marko Domgjoni, poslovni partner vlasnika branda, otkrio je kako će chefovi David Skoko iz Banjola te Hrvoje Hrvatin iz Labina imati pune ruke posla. David, prenosi, planira raditi svoju inačicu poke bowe sa tunom – uz domaću šalšu i ječam, dok je Hrvoje trebao raditi jednu modernu inačicu balik ekmeka – turske lepinje sa škombrima, no kako je Siniša ulovio palamide, bit će to turska lepinja s friškim palamidama, zaključio je Domgjoni.