Život

U ROVINJU I BALAMA

JEDINSTVENI GOURMET DOGAĐAJ SEZONE: "The Signature Dish: 4 of a Kind"

Renomirani će chefovi, svaki u svojem restoranu s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom, posljednjih dana listopada pripremati ekskluzivne večere dok se za vrhunac doživljaja najavljuje i zajednička humanitarno- edukativna večera u čijem će središtu biti učenici Strukovne škole Eugena Kumičića


 
2 min
Nina Orlović-Radić
Foto:arhiva Maistre

Renomirani će chefovi, svaki u svojem restoranu s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom, posljednjih dana listopada pripremati ekskluzivne večere dok se za vrhunac doživljaja najavljuje i zajednička humanitarno- edukativna večera u čijem će središtu biti učenici Strukovne škole Eugena Kumičića

Nesvakidašnju priliku uživanja u jelima najboljih chefova rovinjskih i jedne baljanske kuhinje, koncem listopada dobit će gastronomski hedonisti. Za njih će od 27. do 30. listopada kuhati renomirani chefovi koji će, svaki u svom restoranu priređivati ekskluzivne večere s više sljedova za tridesetak gostiju. 

Riječ je naime, o novom projektu iz Maistrine promo kuhinje kojim su u jedinstveni doživljaj pod nazivom "The Signature Dish: 4 of a Kind" obuhvaćeni restorani s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom-chef Scarel i Chef Lai iz restorana Agli Amici Rovinj, chef Đekić iz restorana Monte, te chef Pejčinović iz restorana Meneghetti.

Svaki od višestruko nagrađivanih chefova priredit će jela s više sljedova, dok će vrhunac doživljaja biti peta "The Signature Dish: 4 of a Kind", zajednička humanitarno-edukativna večera koja će se održati 30. listopada u restoranu Cap Aureo u Grand Park Hotelu Rovinj. Osim što će jelovnik zajedno kreirati sva četiri renomirana chefa, u središtu pozornosti bit će učenici rovinjske Strukovne škole "Eugen Kumičić".

Također, dodatnu vrijednost ovoj večeri donijet će poseban gost iz Italije- kovač svjetskog glasa Michele Massaro, čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji chefovi poput Emanuelea Scarela, Renea Redzepija i Alaina Ducassea. Massaro će svoju podršku edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova, koji svoju kreativnost i neupitni talent bruse upravo u Rovinju, iskazati donacijom noža napravljenog samo za potrebe ovog događaja.

- Rovinj i okolica mogu se pohvaliti s čak četiri vrhunska restorana s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom, na ovom, ipak malom području. Upravo, ta je činjenica stavljena u fokus novog gourmet destinacijskog proizvoda "The Signature Dish:4 for of a Kind",čiji osnovni koncept podrazumijeva stvaranje sinergijskog učinka osobnih vrijednosti i potpisa četvorice renomiranih chefova te stvaranje jedinstvenog gourmet doživljaja koji uključuje sva osjetila, rekla je Zorica Bocić, destinacijski specijalist iz marketinga Maistre.


Nastavite čitati

Istra
 

Počinje vrijeme darivanja: sutra ćemo o autohtonim darovima...

Jeste već kupili darove? Ukoliko niste sutra vam donosimo vodič kroz božićnu kupnju koja se vodi načelom: lokalno, autohtono, ručno rađeno. Donosimo i priču o Puležanu koji po Istri lovi posve neobične stvari. I to ne puškom nego aparatom. Za sebe kaže "Nisam ja fotograf, ja sam školovani zidar”

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.