Nesvakidašnju priliku uživanja u jelima najboljih chefova rovinjskih i jedne baljanske kuhinje, koncem listopada dobit će gastronomski hedonisti. Za njih će od 27. do 30. listopada kuhati renomirani chefovi koji će, svaki u svom restoranu priređivati ekskluzivne večere s više sljedova za tridesetak gostiju.
Riječ je naime, o novom projektu iz Maistrine promo kuhinje kojim su u jedinstveni doživljaj pod nazivom "The Signature Dish: 4 of a Kind" obuhvaćeni restorani s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom-chef Scarel i Chef Lai iz restorana Agli Amici Rovinj, chef Đekić iz restorana Monte, te chef Pejčinović iz restorana Meneghetti.
Svaki od višestruko nagrađivanih chefova priredit će jela s više sljedova, dok će vrhunac doživljaja biti peta "The Signature Dish: 4 of a Kind", zajednička humanitarno-edukativna večera koja će se održati 30. listopada u restoranu Cap Aureo u Grand Park Hotelu Rovinj. Osim što će jelovnik zajedno kreirati sva četiri renomirana chefa, u središtu pozornosti bit će učenici rovinjske Strukovne škole "Eugen Kumičić".
Također, dodatnu vrijednost ovoj večeri donijet će poseban gost iz Italije- kovač svjetskog glasa Michele Massaro, čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji chefovi poput Emanuelea Scarela, Renea Redzepija i Alaina Ducassea. Massaro će svoju podršku edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova, koji svoju kreativnost i neupitni talent bruse upravo u Rovinju, iskazati donacijom noža napravljenog samo za potrebe ovog događaja.
- Rovinj i okolica mogu se pohvaliti s čak četiri vrhunska restorana s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom, na ovom, ipak malom području. Upravo, ta je činjenica stavljena u fokus novog gourmet destinacijskog proizvoda "The Signature Dish:4 for of a Kind",čiji osnovni koncept podrazumijeva stvaranje sinergijskog učinka osobnih vrijednosti i potpisa četvorice renomiranih chefova te stvaranje jedinstvenog gourmet doživljaja koji uključuje sva osjetila, rekla je Zorica Bocić, destinacijski specijalist iz marketinga Maistre.