(VIDEO) Pogledajte kako se rade Šišanski cannoni. Recept otkriva nona Annamaria Benčić
Glavni cilj ovog projekta je brižno čuvati kulinarsku tradiciju naših dragih baka, a kako to radi nona Annamaria Benčić iz Šišana pogledajte u videu
Renomirani će chefovi, svaki u svojem restoranu s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom, posljednjih dana listopada pripremati ekskluzivne večere dok se za vrhunac doživljaja najavljuje i zajednička humanitarno- edukativna večera u čijem će središtu biti učenici Strukovne škole Eugena Kumičića
Renomirani će chefovi, svaki u svojem restoranu s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom, posljednjih dana listopada pripremati ekskluzivne večere dok se za vrhunac doživljaja najavljuje i zajednička humanitarno- edukativna večera u čijem će središtu biti učenici Strukovne škole Eugena Kumičića
Nesvakidašnju priliku uživanja u jelima najboljih chefova rovinjskih i jedne baljanske kuhinje, koncem listopada dobit će gastronomski hedonisti. Za njih će od 27. do 30. listopada kuhati renomirani chefovi koji će, svaki u svom restoranu priređivati ekskluzivne večere s više sljedova za tridesetak gostiju.
Riječ je naime, o novom projektu iz Maistrine promo kuhinje kojim su u jedinstveni doživljaj pod nazivom "The Signature Dish: 4 of a Kind" obuhvaćeni restorani s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom-chef Scarel i Chef Lai iz restorana Agli Amici Rovinj, chef Đekić iz restorana Monte, te chef Pejčinović iz restorana Meneghetti.
Svaki od višestruko nagrađivanih chefova priredit će jela s više sljedova, dok će vrhunac doživljaja biti peta "The Signature Dish: 4 of a Kind", zajednička humanitarno-edukativna večera koja će se održati 30. listopada u restoranu Cap Aureo u Grand Park Hotelu Rovinj. Osim što će jelovnik zajedno kreirati sva četiri renomirana chefa, u središtu pozornosti bit će učenici rovinjske Strukovne škole "Eugen Kumičić".
Također, dodatnu vrijednost ovoj večeri donijet će poseban gost iz Italije- kovač svjetskog glasa Michele Massaro, čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji chefovi poput Emanuelea Scarela, Renea Redzepija i Alaina Ducassea. Massaro će svoju podršku edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova, koji svoju kreativnost i neupitni talent bruse upravo u Rovinju, iskazati donacijom noža napravljenog samo za potrebe ovog događaja.
- Rovinj i okolica mogu se pohvaliti s čak četiri vrhunska restorana s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom, na ovom, ipak malom području. Upravo, ta je činjenica stavljena u fokus novog gourmet destinacijskog proizvoda "The Signature Dish:4 for of a Kind",čiji osnovni koncept podrazumijeva stvaranje sinergijskog učinka osobnih vrijednosti i potpisa četvorice renomiranih chefova te stvaranje jedinstvenog gourmet doživljaja koji uključuje sva osjetila, rekla je Zorica Bocić, destinacijski specijalist iz marketinga Maistre.
Glavni cilj ovog projekta je brižno čuvati kulinarsku tradiciju naših dragih baka, a kako to radi nona Annamaria Benčić iz Šišana pogledajte u videu
Ukoliko još niste obavili božićno-novogodišnju kupovinu donosimo vam nekoliko ideje za originalne darove
Jeste već kupili darove? Ukoliko niste sutra vam donosimo vodič kroz božićnu kupnju koja se vodi načelom: lokalno, autohtono, ručno rađeno. Donosimo i priču o Puležanu koji po Istri lovi posve neobične stvari. I to ne puškom nego aparatom. Za sebe kaže "Nisam ja fotograf, ja sam školovani zidar”
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.