Život

Od danas do 21. travnja

Kreću „Šetimane fritaja središnje Istre“, smotra vina tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak

Ugostitelji će nuditi fritaje – tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, rukola i hmelj uz, naravno, domaća jaja.


 
2 min
Istra24
foto: Turistička zajednica središnje Istre

Ugostitelji će nuditi fritaje – tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, rukola i hmelj uz, naravno, domaća jaja.

Danas, 29. jeeu Konobi Marino u Gračišću održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Sanja Kantaruti – direktorica TZ središnje Istre, Svetlana Buljan – vlasnica Konobe Marino, gop. Stanislav Briškoski predsjednik ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije, a sve je prisutne pozdravio načelnik općine Gračišće – Ivan Jeromela.

Na navedenoj je konferenciji najavljen početak gastronomske manifestacije Šetimane fritaja središnje Istre, koja će se odvijati od 29. ožujka do 21. travnja u ugostiteljskim objektima TZ središnje Istre.

U navedenom će razdoblju ugostitelji nuditi fritaje – tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, rukola i hmelj uz, naravno, domaća jaja.

Cijene fritaja kretat će se od 5 do 10 eura, a kušati ih možete u sljedećim ugostiteljskim objektima:

Konoba Dišpet: Fritaja od šparoga i pršuta | 7 €, Fritaja od tikvica, gljiva i luka | 6 € i Fritaja s
tartufima | 10 €

Konoba Jelenić: Fritaja s vazmenim lukom, Fritaja sa špaletom, Fritaja s tartufima, Fritaja s domaćom
kobasicom | 9 €

Tomažova konoba: Fritaja sa šparugama i pancetom, Fritaja s pršutom i rokulom, Fritaja s tartufima,
Fritaja s mladim lukom i mladom špaletom | 8 €

Konoba Marino: Fritaja s mladim (vazmenim) lukom, Fritaja s hmeljom, Fritaja s pancetom | 5 €

Organizatori gastronomske manifestacije su Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin uz potporu Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

Više informacija o manifestaciji dostupno ovdje
.
Također, Smotra vina središnje Istre održat će se tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak.


Nastavite čitati

Istra
 

Danas smo vas poveli do Irana, sutra se vraćamo u Istru, gdje su otrkrivena dva slučaja sukoba interesa u IDS-u. A tu je i pulski građevinski Eldorado...

Pula je pokazala svoje veliko srce. Za Valenta Hrvatina, putem raznih humanitarnih akcija, prikupljeno je 35.000 eura, a na koncertu koji je priređen upravo kako bi se skupljala pomoć za njega prodano je 1000 karata * Sutra: tko je kupio stanove na Hidrobazi? * Uoči Monte Librića, koji će se s temom "Mitološka bića Istre" održati od 20. do 26. svibnja u pulskom Circolu, razgovarali smo s direktoricom Slavicom Ćurković

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.