Herculanea na godišnjem?
Nimalo lijepe scene pred špicu sezone
Po broju bodova osvojili smo srebro, ali generalni poredak ipak nam je donio broncu, odnosno treće mjesto. Biti pored Talijana i Francuza na postolju, koji su na globalnoj razini u top pet nacionalnih kuhinja je veliki uspjeh na koji sam ponosan, kazao nam je ovaj nadareni pulski kuhar
Po broju bodova osvojili smo srebro, ali generalni poredak ipak nam je donio broncu, odnosno treće mjesto. Biti pored Talijana i Francuza na postolju, koji su na globalnoj razini u top pet nacionalnih kuhinja je veliki uspjeh na koji sam ponosan, kazao nam je ovaj nadareni pulski kuhar
Na prestižnom međunarodnom natjecanju u Riminiju - European Grand Prix-u, hrvatski kulinarski tim kojeg su činili mladi pulski kuhar Patrik Prnjak (vlasnik Ljutistre i kuhar RIVA Restaurant & Lounge Bara) i njegova pomoćnica Josipa Burzelić, talentirana chefica iz Marea Suites iz porečkog Valamara, osvojili su srebro.
Hrvatski se tim natjecao u kategoriji veganske kuhinje (Global Vegan Chefs Challenge) i to u regiji južne Europe, u što spada cijeli Mediteran i konkurencija je uvijek najjača, pa je činjenica da se Hrvatska popela na tron zajedno s najvećim svjetskim kuhinjama, itekako veliki uspjeh.
Kako doznajemo od Patrika, iako su osvojili srebro, a žiri nahvalio njihova jela, u ukupnom su poretku ipak treći.
- Po broju bodova osvojili smo srebro, ali generalni poredak ipak nam je donio broncu, odnosno treće mjesto. Biti pored Talijana i Francuza na postolju, koji su na globalnoj razini u top pet nacionalnih kuhinja je veliki uspjeh na koji sam ponosan, kazao nam je ovaj nadareni kuhar, dodajući da su oni imali samo pet zajedničkih treninga, a ostalo su radili "sve iz glave" dok su se, primjerice, Talijani za natjecanje pripremali pola godine.
Prnjak se, podsjetimo, natjecao u kategoriji veganskih jela, jer su mu limitirane namirnice predstavljale izazov, a na natjecanje je pozvan temeljem osvojenog srebra prošle godine na državnom prvenstvu Hrvatske.
- Ovo je doista visoka razina kuhanja, jedan kiks i sve je gotovo. Osim samog ukusa i vizulanog dijela jela gleda se svaki detalj pripreme: od čistoće, preciznosti, točnosti pa sve do termičke obrade...
Na pitanje hoće li vegansku kuhinju nuditi i u Puli navodi kako je mislio napraviti neki promo meni da i naši domaći ljudi probaju kako izgleda veganska kuhinja.
Inače, za hladno je predjelo Patrik osmislio flan od bundeve, veloute od cvjetače, crumble od lješnjaka i bučinih sjemenki, zeleni tuile od peršina, gel od cikle i ulje od peršina.
Glavno jelo bilo je lisnato punjeno sezonskim gljivama i keljom, veganski demi glace, pire od batata, tart od kelja punjen sotiranim povrćem i blanširane šparoge.
- Ovi sjajni rezultati još su jedna potvrda rada i predanosti hrvatskih kuhara, koji s ponosom predstavljaju svoju zemlju na međunarodnoj kulinarskoj sceni. Patrik Prnjak i njegova pomoćnica Burzelić Josipa, u izuzetno jakoj konkurenciji, uspjeli su osvojiti srebro i treće mjesto u ukupnom poretku regije Europe South. Njihova posvećenost, timski rad i inovativan pristup pripremi jela još su jedan dokaz kvalitete hrvatske kulinarske scene, naglasili su iz Hrvatskog kuharskog saveza.
Nimalo lijepe scene pred špicu sezone
-Događajima ovog intenziteta jednostavno dulje od jednog dana nije mjesto u centru Pule jer se svakodnevni običan život pretvara u pakao. Koja je korist nas građana od ovog eventa osim da smo dio režiranog cirkusa za koji nas nitko ne pita i ne mari i u kojem iskreno, ne uživamo ni najmanje, kaže čitateljica
U nedostatku drugog izlaza, treperimo u fantazmagoričnom magnovenju i plazimo, tražeći treći izlaz… Svi mi. Hoćemo li uspjeti? Postoji li izlaz uopće? I što kad ga nađemo, ako ga ijad nađemo i ako uopće postoji…?”, pitanja su na koje će predstava pokušati dati odgovore
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.