Na područje središnje Istre po treći se put vraća gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri.
Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 8. do 30. listopada 2022. u
ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.
Jesenski menu sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno osam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, kolač od jabuke | 120 kn
In Sylvis wine and restaurant (Sveti Petar u Šumi): domaći rezanci s vrganjima, svinjska vratina na padelu, krambl sa smokvama | 200 kn
Konoba-pizzerija Capo (Cerovlje): maneštra, pljukanci u šugu od domaće kobasice i pancete, kolač od jabuke | 155 kn
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama, bucmasti praščić s gljivama,
flambirane jabuke | 130 kn
Konoba 2. peron (Cerovlje): pečeni tortin od sira s džemom od jabuka, raviolon s kruškama i domaćom skutom u umaku od lješnjaka i meda, cuka na cuki s cukom | 170 kn
Konoba Jelenić (Lušetići, Pazin): juha od vrganji, makaruni u umaku od miješanih gljiva i
miješana salata, kolač od jabuka | 150 kn
Konoba Marino (Gračišće): juha od buče, pureći medaljoni u umaku od gljiva sa slanim
krumpirom i salata iz vrta, kolač sa šljivama | 140 kn
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice, istarski pijat, njoki u crnom šugu od kobasica, pancete i pršuta s lisičarkama ili vrganjima, jesenska torta | 130 kn