Život

Jesen na pijatu vraća se u središnju Istru:

Od ove subote istarske konobe nude tradicionalna jela po promotivnim cijenama

Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 8. do 30. listopada 2022. u
ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja


 
2 min
Istra24

Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 8. do 30. listopada 2022. u
ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja

Na područje središnje Istre po treći se put vraća gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri.

Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 8. do 30. listopada 2022. u
ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Jesenski menu sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno osam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, kolač od jabuke | 120 kn

In Sylvis wine and restaurant (Sveti Petar u Šumi): domaći rezanci s vrganjima, svinjska vratina na padelu, krambl sa smokvama | 200 kn

Konoba-pizzerija Capo (Cerovlje): maneštra, pljukanci u šugu od domaće kobasice i pancete, kolač od jabuke | 155 kn

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama, bucmasti praščić s gljivama,
flambirane jabuke | 130 kn

Konoba 2. peron (Cerovlje): pečeni tortin od sira s džemom od jabuka, raviolon s kruškama i domaćom skutom u umaku od lješnjaka i meda, cuka na cuki s cukom | 170 kn

Konoba Jelenić (Lušetići, Pazin): juha od vrganji, makaruni u umaku od miješanih gljiva i
miješana salata, kolač od jabuka | 150 kn

Konoba Marino (Gračišće): juha od buče, pureći medaljoni u umaku od gljiva sa slanim
krumpirom i salata iz vrta, kolač sa šljivama | 140 kn

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice, istarski pijat, njoki u crnom šugu od kobasica, pancete i pršuta s lisičarkama ili vrganjima, jesenska torta | 130 kn


Nastavite čitati

Istra
 

Krvavi sukob u Savudriji razotkrio 'podzemni' svijet zaštitara. Tko nas to štiti?

DORH već osam mjeseci istražuje nekretninske poslove Milana Košare u Rovinju. Sutra donosimo detalje * Sutra doznajte i tko je nova direktorica Razvojne agencije Srca Istre d.o.o. u vlasništvu Grada Pazina i općina Cerovlje, Lupoglav, Gračišće, Motovun, Karojba, Sv.Petar u šumi i Tinjana * Pišemo i o tome kako jedna bezazlena zabava kupača na plaži potencijano ugrožava ostatke rimske vile te problemima obnove nekadašnje šoping meke u centru Pule

Istra
 

25. Street art Poreč: Mozaik boja, pokreta, ritma i osmijeha

Posebno, gotovo središnje mjesto festivala zauzima interaktivna AI instalacija Wave, autorski rad Alexa Brajkovića i Ide Blažičko. Smještena na stražnjoj fasadi Ville Polesini (pristup s trga Marafor), instalacija postaje noćno srce festivala – pulsirajući svjetlom, zvukom i pokretom.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.