Život

Održana Završna konferencija

Okončan ITU projekt „Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula“

Projekt je za cilj imao povećati zaposlenost ranjivih skupina te osvijestiti širu javnost o važnosti socijalne uključenosti svih skupina društva * Nositelj projekta je Općina Marčana, a partneri Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije


 
2 min
Istra24
foto: Grad Pula - Pola

Projekt je za cilj imao povećati zaposlenost ranjivih skupina te osvijestiti širu javnost o važnosti socijalne uključenosti svih skupina društva * Nositelj projekta je Općina Marčana, a partneri Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije

Završna konferencija ITU projekta o zapošljavanju osoba iz ranjivih skupina održana je danas u hotelu Park Plaza Histria.

Projekt je za cilj imao povećati zaposlenost ranjivih skupina te osvijestiti širu javnost o važnosti socijalne uključenosti svih skupina društva, a sve to kroz stvaranje preduvjeta za zapošljavanje osoba iz ranjivih skupina - mlade osobe do 24 godine, osobe starije od 54 godine i osobe s invaliditetom. Posebna pažnja išla je u smjeru smanjenja diskriminacije s obzirom na to da je prepoznata kao ozbiljna prepreka za socijalnu uključenost ranjivih skupina, posebice kroz zapošljavanje.

U ime Grada Pule na Završnoj se konferenciji prisutnima obratio gradonačelnik Filip Zoričić.

„Čestitam Općini Marčana i njenom načelniku, Zakladi za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i svim partnerima koji su sudjelovali u ovom projektu. Zapošljavanje osoba iz ranjivih skupina je problem o kojem treba uvijek govoriti te biti aktivan i angažiran. Nažalost, i danas je pri zapošljavanju prisutna diskriminacija u različitim oblicima i vjerujem da ste kroz ovaj projekt to mijenjali. Kao Grad smo zadnje dvije godine pokazali jasnu socijalnu politiku. Osviješteni smo o potrebama ranjivih skupina u našoj zajednici i nastojimo im pomoći. Mislim da ta poruka da pomažemo jedni drugima i najvažnija danas. Sve više ljudi treba pomoć. Pored ovog projekta,  koji je jedan od tri projekata financiranih iz sredstava za Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU mehanizma) za Urbano područje Pula, Grad Pula bio je nositelj projekta Centra podrške 521 (CP521) - inovativne socijalne usluge razvijene na Urbanom području Pula“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić te dodao da se u sklopu Centra razvila se programska platforma kojom se rješava problem nepristupačnosti informacijskih kanala i neprilagođenosti komunikacijskih i medijskih sadržaja osoba s invaliditetom i starijim osobama na Urbanom području Pula te su se ustanove i udruge civilnog društva s područja socijalne skrbi i zdravstva povezale s krajnjim korisnicima, građanima.

Na konferenciji su se prisutnima uz gradonačelnika Grada Pule obratili načelnik općine Marčana Predrag Pliško i župan Istarske županije Boris Miletić.

Konferencija je okupila dionike od kojih su se mogle čuti informacije i razmišljanja, kao i stručna znanja i preporuke na temu zapošljavanja ranjivih skupina i to predstavnika stručnih institucija, civilnog sektora, poslodavaca, ali i samih osoba koje su ranjiva skupina.

Nositelj projekta je Općina Marčana, a partneri Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije.

Projekt ukupne vrijednosti 2.201.232,00 kn u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) za Urbano područje Pula.


Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.