Život

Prioritet je "inkluzija"

Osobe s intelektualnim teškoćama: u Labinu otvorena izložba i održan okrugli stol

Ovi događaji dio su javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom "Doprinosim", a provodi se u okviru projekta "Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici"


 
1 min
Istra24

Ovi događaji dio su javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom "Doprinosim", a provodi se u okviru projekta "Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici"

U Gradskoj knjižnici Labin danas su održane dvije aktivnosti u okviru javne kampanje projekta Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici.

U 10:00 sati otvorena je izložba radova u keramici korisnika s Labinštine. Svoje radove predstavili su Aleksandra Jovanović, Aleksandra Vranjković, Antonia Ferboković, Dala Vidić, Dalibor Davidović, Edi Suraj, IVan Medančić, Jasna Nadarević, Martina Ljubičić, Monika Miletić, Vito Černjul i Željko Tomac. Otvorenju izložbe prisustvovali su autori i njihovi roditelji i prijatelji te građani lokalne zajednice, a čast da izložbu proglasi otvorenom pripala je Borjanu Bategelju, pročelniku za društvene djelatnosti Grada Labina.

Izložba je otvorena radnim danom od 08:00 do 19:00 te subotom od 08:00 do 13:00 sati u razdoblju od 29.05.2023. do 05.06.2023. 

Ova prigoda iskorištena je i da se naša organizacija zahvali volonterima koji podmažu u našem radu u Labinu te su korisnici poklonili u znak pažnje svoje slike na platnu i to Ramizi Trumić, Cviji Davidović Perić te Deanu Alkesu.

Nakon toga održan je okrugli stol na temu Sadašnjost i budućnost inkluzivnih socijalnih usluga za osobe s intelektualnim teškoćama na području Labinštine tijekom koje su osobe s intelektualnim teškoćama, suradnici iz naše organizacije, roditelji osoba s intelektualnim teškoćama te građani raspravili mogućnosti na području Labinštine za razvijanje socijalne usluge organiziranog stanovanja.

Ovi događaji dio su javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom "Doprinosim", a provodi se u okviru projekta "Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici". Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Organizacija događaja financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Više informacija o projektu saznajte na ovoj mrežnoj stranici te na profilu na društvenoj mreži facebook.


foto: Centar za inkluziju i podršku u zajednici Pula

Nastavite čitati

Istra
 

Brojni mališani sudjelovali u prezentaciji sportskih klubova

Slogan „Poreč-grad sporta" koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi i više kada se vidi veličina i brojnost sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s više od 3.500 članova, od kojih se redovno natječe njih oko 1.900, a među njima ima najviše onih najmlađih

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.